ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Τιμή και προσβολές προς την Παναγία του Ελληνικού λαού, μικρό απόσπασμα απο βιβλίο του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, τ. Α’

 Με αφορμή την εορτή της Παναγίας Γοργοεπηκόου παρουσιάζουμε στη συνέχεια το παρακάτω απόσπασμα απο το βιβλίο <<Το Ευαγγέλιο του Ιωάννου>> τόμος Α’ του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου. Η εικόνα αριστερά, είναι ιερή και πολύ θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου της Ι. Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

 

<<Ο Ελληνικός λαός κατ’ εξοχήν ευλαβείται, επικαλείται και τιμά την Παναγία. Οι περισσότεροι ναοί δεν είναι στο όνομα άλλου Αγίου, αλλά στο όνομα της Παναγίας. Το όνομα Παναγία προκαλεί συγκίνησι και ρίγος στην Ελληνική ψυχή. Πολλά δε ονόματα ο Ελληνικός λαός έχει δώσει στην Παναγία, που δείχνουν τη μεγάλη ευλάβεια και την τρυφερή αγάπη του προς τη μητέρα του Χριστού, αλλά κατά ένα τρόπο και μητέρα όλων των Χριστιανών. Υπάρχουν όμως και πολλοί, οι οποίοι δεν τιμούν, αλλά προσβάλλουν τη μητέρα του Θεού.
Παρουσιάζουμε προσβολές κατά της μητέρας του Χριστού εκ μέρους Ορθοδόξων χριστιανών.
Στις ημέρες μας πολλοί, πάρα πολλοί Έλληνες βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αντί να τιμούν όπως οι πατέρες μας, αυτοί προσβάλλουν την Παναγία. Αναφέρουμε τρία είδη προσβολής κατά της Παναγίας. Το ένα είδος προσβολής είναι αμαρτία κυρίως των ανδρών και προσβάλλει την αγνότητα της Παναγίας. Το άλλο είδος προσβολής είναι αμαρτία κυρίως των γυναικών και προσβάλλει τη σεμνότητα της Παναγίας. Το τρίτο είδος προσβολής είνε αμαρτία και έγκλημα ανδρών και γυναικών, συνενόχων και προσβάλλει τη μητρότητα της Παναγίας>>.

 

 
Απο την ερμηνεία του β’ κεφαλαίου και στίχου 12, του Ευαγγελίου του Ιωάννου που υπάρχει στο εξαίρετο ερμηνευτικό υπόμνημα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου <<Το Ευαγγέλιο του Ιωάννου>> τόμος Α’ , Αθήνα 1996, σελ. 183-4.
Εκδόσεις της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας Ο ΣΤΑΥΡΟΣ.
Το συνιστούμε σε όλους, να το προμηθευτούν άμεσα.
 
Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ τ.Α΄ πατήστε ΕΔΩ.

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: