ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Χριστός Ανέστη!


Χριστός Ανέστη!

 Εορτάστηκε προ ολίγων εβδομάδων για μια ακόμη φορά το μεγαλύτερο γεγονός της ιστορίας του κόσμου. Εμπρός στο γεγονός αυτό όλα τα άλλα γεγονότα είναι μικρά και ασήμαντα. Όλα τα άλλα γεγονότα ήταν και είναι ανθρώπινα. Κέντρο τους ό άνθρωπος. Το γεγονός όμως, πού έωρτάσαμε στις 24 Απριλίου και εορτάζουμε έως και την παραμονή της Αναλήψεως, αλλά και κάθε Κυριακή του έτους, δεν είναι ανθρώπινο, αλλά θεανθρώπινο. Κέντρο του ό Θεάνθρωπος Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Ποίο το γεγονός αυτό; Είναι η ανάσταση του Χριστού.

Χριστός ανέστη! Τί και αν οι σταυρωτές του εξαγόρασαν με «αργύρια ικανά» τους Ρωμαίους στρατιώτες, πού φρουρούσαν τον τάφο, για να συκοφαντήσουν την ανάστασή του και να διαδώσουν, ότι ήλθαν οι μαθητές του τη νύκτα και έκλεψαν το σώμα του, ενώ αυτοί εκοιμώντο; (Ματθ. 28:12-13). Δεν μας εξήγησαν όμως το πώς, εφ’ όσον έκοιμώντο, αντελήφθησαν την κλοπή του σώματος και βεβαιώθηκαν για την ταυτότητα των «κλεπτών»!
Χριστός ανέστη! Τί και αν ό Διάβολος, μέσω των επιγείων οργάνων του, ειδωλολατρών, άπιστων, άθεων, αιρετικών και άλλων προσπάθησε να φιμώσει το κήρυγμα, να διαστρεβλώση τα γεγονότα, να νοθεύση το Ευαγγέλιο, να αποκρύψη την αλήθεια, να καταλύση την Εκκλησία; ‘Απέτυχε παταγωδώς.
Χριστός ανέστη! Τί και αν τα σύγχρονα ΜΜΕ τον πολεμούν, τον υβρίζουν, τον χλευάζουν, τον συκοφαντούν; Είναι δυνατόν με τα δημοσιογραφικά πτύελά τους να σβήσουν τον Ήλιο τον νοητό, πού λάμπει και καταυγάζει τα σύμπαντα;
Χριστός ανέστη! Τί και αν οι σκοτεινές δυνάμεις, πού κυβερνούν σήμερα τον κόσμο, εργάζονται πυρετωδώς για την άποχριστιανοποίηση του χριστιανικού κόσμου και την προετοιμασία του για την υποδοχή του Αντίχριστου; Ό αναστάς εκ νεκρών Χριστός, ο αληθινός Θεός ημών, ο νικητής του θανάτου και του άδου, θα νικήσει και τους συγχρόνους εχθρούς του, «ώς σκεύη κεραμέως συντρίψει αυτούς», τον δε Αντίχριστο «αναλώσει τω πνεύματι του στόματος αυτού και καταργήσει τη επιφανεία της παρουσίας αυτού» (Β’ Θεσ. 2:8).

 Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», τεύχος Μαΐου 2011.

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: