ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ομοιότητες πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου αγίου Στεφάνου με τον Χριστό

Σήμερα που Εκκλησία εορτάζει τον άγιο Στέφανο τον πρωτομάρτυρα και αρχιδιάκονο, θα παραθέσουμε μικρό απόσπασμα απο τα επεξηγητικά σχόλια του βιβλίου του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου «ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ» πάνω στους στίχους 8-15 του 6ου κεφαλαίου του βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων, που αναφέρονται στον άγιο Στέφανο.

Ομοιότητες πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου αγίου Στεφάνου με τον Χριστό

 «Ο Στέφανος έχει πολλές ομοιότητες με τον Κύριο του, τον Ιησού Χριστό. Έκανε καταπληκτικά θαύματα ο Χριστός; Έκανε και ο Στέφανος. Συζητούσαν με το Χριστό οι Ιουδαίοι και δεν μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν; Το ίδιο συνέβαινε και με τον Στέφανο. Προκαλούσε τον φθόνο και την εξέγερσι των Ιουδαίων ο Χριστός; Προκαλούσε και ο Στέφανος. Συνέλαβαν βιαίως το Χριστό και τον δίκασαν; Το ίδιο έκαναν και στο Στέφανο. Έβαλαν ανθρώπους να ψευδομαρτυρήσουν κατά του Χριστού; Το ίδιο έκαναν και κατά του Στεφάνου. Συκοφαντούσαν το Χριστό ότι μιλούσε εναντίον του ναού και του νόμου του Μωϋσέως και ήταν αντίθεος; Τις ίδιες συκοφαντίες εκσφενδόνισαν και εναντίον του Στεφάνου. Αποδεικνυόταν για το Χριστό, ότι δεν ήταν αντίθετος του Μωϋσέως; Το αυτό αποδείχθηκε και για το Στέφανο με τη λάμψι του προσώπου του, όμοια με τη λάμψι του προσώπου του Μωϋσέως (Εξοδ. λδ’ 29,30,35)».

Απόσπασμα από τη σελ.133 του κεφαλαίου «Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΔΙΑΚΟΝΩΝ. Η ΔΡΑΣΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ» (σελ.124-133), του βιβλίου του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου «ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ». Αυτές είναι μερικές απο τις ομοιότητες μεταξύ Χριστού και αγίου Στεφάνου που υπάρχουν στο βιβλίο.
Περισσότερα για το βιβλίο πατήστε πάνω στον τίτλο του βιβλίου.
Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Ομοιότητες πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου αγίου Στεφάνου με τον Χριστό

  1. Δημοσιεύθηκε στις 27-12-2011 στο ιστολόγιο http://www.niksotiropoulos.blogpot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: