ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Η άπειρη αγάπη του Θεού, μικρό απόσπασμα από την ερμηνεία του στίχου 16, του χθεσινού Ευαγγελικού αναγνώσματος

Η άπειρη αγάπη του Θεού 

Μικρό απόσπασμα από την ερμηνεία του στίχου 16, του χθεσινού Ευαγγελικού αναγνώσματος (δείτε το μαζί με τη μετάφραση στην δημοτική γλώσσσα ΕΔΩ), που υπάρχει στο βιβλίο του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, <<Το Ευαγγέλιο του Ιωάννου>> τόμος Α’ .
 
<<Ούτω γαρ ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον>>!
Το <<ούτω>> προτάσσεται εμφατικώς και δίνει ιδιαίτερο τόνο στην έννοια του λόγου για την αγάπη του Θεού. Έτσι αγάπησε ο Θεός τον κόσμο! Με τέτοια αγάπη αγάπησε ο Θεός τον κόσμο! Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο! Η ποιότης και η ποσότης της αγάπης του Θεού είναι άφθαστα. Το είδος και το ύψος της αγάπης του Θεού μοναδικά.
Ο Θεός αγάπησε τον κόσμο. Τί ήταν ο κόσμος; Αγνώμων και αχάριστος. Επαναστάτης και αποστάτης. Ασεβής και βλάσφημος. Διεφθαρμένος και διεστραμμένος. Άθλιος και τρισάθλιος. Κόσμος άκοσμος! Κόσμος άσχημος, άξιος αποστροφής, βδελυγμίας και καταστροφής.
Και όμως ο Θεός αγαπά και αναξίους και καθάρματα! Εμείς αγαπούμε με ιδιοτέλεια, ο Θεός αγαπά ανιδιοτελώς. Τίποτε δεν αναγκάζει το Θεό για ν’ αγαπά, κανένα συμφέρον δεν έχει ο Θεός για ν’ αγαπά. Ο Θεός αγαπά τελείως ελευθέρως, και τελείως ανιδιοτελώς. Εμείς έχουμε μικρή αγάπη, ο Θεός έχει μεγάλη αγάπη. Πόσο μεγάλη; Αν πούμε σαν τον ωκεανό, λέμε λίγο. Αν πούμε μεγάλη σαν τον ουρανό, πάλι λέμε λίγο. Ο Θεός είνε άπειρος και αγάπη του είναι άπειρη.
 
Απο την ερμηνεία του γ’ κεφαλαίου και στίχου 16, του Ευαγγελίου του Ιωάννου που υπάρχει στο εξαίρετο ερμηνευτικό υπόμνημα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου <<Το Ευαγγέλιο του Ιωάννου>> τόμος Α’ , Αθήνα 1996, σελ. 252-3,
Εκδόσεις της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας Ο ΣΤΑΥΡΟΣ.
Το συνιστούμε σε όλους, να το προμηθευτούν άμεσα.
Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ τ.Α΄ πατήστε ΕΔΩ.

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: