ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Πρόσκαιρη και αιωνία κόλασι

Παραθέτουμε εξαιτίας της σημερινής Κυριακή του Ασώτου και της τεράστιας οικονομικής κρίσης της πατρίδας μας, επίκαιρο σχόλιο από το Ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», για τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Για να μην παρεξηγήσουν κάποιοι το περιεχόμενο του άρθρου, το άρθρο δεν εξετάζει αν η έξοδος απο την δραχμή είναι κόλαση και καταστροφή αλλά μιλάει για την προθυμία των Ελλήνων να αποφύγουν την πρόσκαιρη κόλαση ενώ αδιαφορούν για την αιώνια.

 Πρόσκαιρη και αιωνία κόλασι

Θεωρούν «καταστροφή» καί «κόλασι» πολιτικοί και δημοσιογράφοι την πιθανή έξοδο της Ελλάδος από τη ζώνη του ευρώ και την επιστροφή της στη δραχμή. Ολίγοι όμως έχουν συνειδητοποιήσει, ότι η οδυνηρή αυτή κρίσι, που βιώνουμε, είναι αποτέλεσμα της εξόδου μας από το πατρικό σπίτι μας, την Εκκλησία, της απομακρύνσεως μας από τον φιλόστοργο Πατέρα μας, τον Θεό, και της άσωτης ζωής, που ζούμε μακριά απ΄ Αυτόν. Όσο δε δεν συνειδητοποιούν αυτή την αλήθεια οι άνθρωποι, τόσο περισσότερο η κρίσι εντείνεται.
Η κρίση αυτή, αδελφοί, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα προσκλητήριο αγάπης από τον Θεό Πατέρα προς τα άσωτα και αμαρτωλά παιδιά του να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στην αγκάλη του. Πόσοι θ’ ανταποκριθούν στη πρόσκλησί του; Για να αποφύγωμε την πρόσκαιρη και υλική «κόλασι» της επιστροφής στη δραχμή, είμεθα όλοι διατεθειμένοι να υποστούμε θυσίες. για να αποφύγωμε όμως την αιωνία και ατελεύτητη πνευματική κόλασι, πόσοι επιθυμούμε να επιστρέψωμε δια της μετανοίας στο Θεό;

 Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», τεύχος Ιανουαρίου 2012.

 Η εικόνα είναι απο εξώφυλλο βιβλίου της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου με τίτλο «Η μετάνοια».
Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: