ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Διάλογος του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με αιρετικούς πεντηκοστιανούς σε τηλεοπτική εκπομπή 26-2-1996

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει την ιερή μνήμη της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Μ. Αθανασίου, που ιδιαίτερα πολέμησε αιρέσεις, γι’ αυτό παραθέτουμε αντιαιρετικό διάλογο του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με αιρετικούς πεντηκοστιανούς σε τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Πάτρας SUPER B, όπου και τους κατατροπώνει. Η εκπομπή έγινε στις 26-2-1996 στην Πάτρα. Ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος ήταν και είναι ο τρόμος των αιρετικών.

 

Ευχαριστούμε τον τηλεοπτικό σταθμό SUPER B για την ευγενική παραχώρηση να βάλουμε την εκπομπή στο ιστολόγιο μας αλλά και τον κ. Β. Π. που την ανέβασε στο διαδίκτυο.

Single Post Navigation

One thought on “Διάλογος του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με αιρετικούς πεντηκοστιανούς σε τηλεοπτική εκπομπή 26-2-1996

 1. Ο/Η Ανώνυμος είπε…
  Ενώ ο κ.Σωτηρόπουλος δίδει ομολογιακές μάχες για την αλήθεια κάποιοι θεολόγοι-θολολόγοι τυρβάζονται περί άλλα όπως π.χ. με την απαξίωση των αντιοικουμενιστών ιεραρχών όπως επί παραδείγματι του Πειραιώς και του Κυθήρων.Αντί να θέσουν το λόγο και τη γραφίδα τους στην προσπάθεια υπεράσπισης του ορθοδόξου δόγματος απ τη νοθεία που επιχειρείται αυτοί δάκνουν με τα κείμενά τους τα παραδοσιακώς φρονούντα μέλη της Εκκλησίας.
  Λυκούργος Νάνης

  3 Μαΐου 2012 6:03 π.μ.

  Ο/Η Ανώνυμος είπε…
  Χριστός Ανέστη!
  Σας υπενθυμίζω πως δεν μου απαντήσατε στο e-mai που σας έστειλα.
  3 Μαΐου 2012 4:35 μ.μ.

  Ο/Η Πρόδρομος είπε…
  Ανώνυμε δεν καταλαβαίνουμε ποιός είστε και ποιο e-mail λέτε. Εξηγήστε μας με e-mail ποιος είστε και για ποιο e-mail λέτε.

  3 Μαΐου 2012 10:16 μ.μ.

  Ο/Η Ανώνυμος είπε…
  Φοβερός εδώ ο κ. Σωτηρόπουλος όμως να αναφέρω και ένα λάθος. Λέει πως ο Στέφανος (προφανώς εννοούσε τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο) δεν ήταν διάκονος με την έννοια της ιεροσύνης όμως στις Ορθόδοξες αγιογραφίες εικονίζετε ως διάκονος. Δεν μπορεί να είναι αγιογραφιμένος έτσι τυχαία. Επίσης εδώ μόνος του αποδυκνίει πως οι ιεράρχες έχουν μυστήρια. Άρα είναι λάθος που το περιοδικό «Ο Σταυρός» δημοσίευσε ένα άρθρο όπου έλεγε να μην μνημονεύουμε τους οικουμενιστές ιερείς. Γιατί αφού έχουν μυστήρια σημαίνει ότι πρέπει και να τους μνημονεύουμε. Αν μπορείτε να του τα μεταφέρετε. Αν όμως δεν γνωρίζετε προσωπικά τον κ. Σωτηρόπουλο παρακαλώ διευκρινίστε το διότι πολλές φορές σε σχόλιά μου σας παρακαλώ να μεταφέρετε λόγια μου στον κ. Σωτηρόπουλο, αν λοιπόν δεν τον γνωρίζετε προσωπικά και δεν έχετε επαφή μαζί του πείτε το μου να μην γράφω άδικα παράληση για μεταφορά των λόγων μου στον κ. Σωτηρόπουλο.
  Ευχαριστώ.
  25 Μαΐου 2012 4:49 μ.μ.

  Ο/Η Πρόδρομος είπε…
  Όχι ανώνυμε δεν θα κουράζουμε τον κ. Σωτηρόπουλο με τις λανθασμένες απόψεις του κάθε ανώνυμου.

  Με τον άγιο Στέφανο δεν λέμε ότι έχετε άδικο, αλλά για άλλα θέματα έχετε άδικο, π.χ. παλαιοημερολογιτικό.

  Κάνετε λάθος, δεν είναι πολλές φορές, είναι άλλη μία φορά, το πολύ άλλες 2 φορές, μας έχετε ξαναπει να μεταφέρουμε στον κ. Σωτηρόπουλο τις απόψεις σας.

  Να τις μεταφέρετε εσείς με ευθύνη δική σας, την διεύθυνση του περιοδικού και του βιβλιοπωλείου την γνωρίζετε. Απευθυνθείτε εκεί με ευθύνη δική σας.
  26 Μαΐου 2012 3:57 π.μ.

  Ο/Η Ανώνυμος είπε…
  Πείτε μου τι λάθος κάνω. Αφού ο κ. Σωτηρόπουλος είπε ότι έχουν Αποστολική Διαδοχή ακόμη και οι αντίχριστοι αρχιερείς. Τι λέτε τώρα, ξέρετε τι λέτε; Όταν ο αρχιερέας έχει Αποστολική Διαδοχή σημαίνει ότι είναι ακόμη διάδοχος των Αποστόλων πέρα από όλα τα λάθη του. Και συνεπώς δεν είναι αυτονόητο ότι θα μνημονεύσουμε τους διάδοχους των Αποστόλων; Ο π. Αυγoυστίνος Καντιώτης δεν μνημόνευε τον Πατριάρχη; Η διακοπή της μνημόνευσης γίνετε σε περίπτωση που προχωρίσουν στην ένωση.

  26 Μαΐου 2012 2:44 μ.μ.

  Ο/Η Πρόδρομος είπε…
  Ο κ. Σωτηρόπουλος πουθένα δεν είπε ότι δεν έχουν Αποστολική Διαδοχή. Η διακοπή όμως του μνημοσύνου είναι ένα μέτρο που επιτρέπεται απο την Εκκλησία σε κάποιες περιπτώσεις.
  27 Μαΐου 2012 11:52 π.μ.

  http://niksotiropoulos.blogspot.com/2012/05/26-2-1996.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: