ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Το αμάρτημα κυρίως των ανδρών που προσβάλλει την αγνότητα της Παναγίας

Επειδή σήμερα είναι οι Γ’ Χαιρετισμοί προς την Τιμιωτέρα των Χερουβείμ και Ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ, την Παναγία μας, δημοσιεύουμε απόσπασμα απο το εξαίρετο βιβλίο του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου «ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ» τ. Α’, που αναφέρεται σε μια κατηγορία ξεδιάντροπης προσβολής της Παναγίας μας, κυρίως από τους άνδρες .

 

Το αμάρτημα κυρίως των ανδρών που προσβάλλει την αγνότητα της Παναγίας

«Το αμάρτημα κυρίως των ανδρών, που προσβάλλει την αγνότητα της Παναγίας, είναι η βλασφημία. Πολλοί άνδρες ανοίγουν τα στόματά τους, στόματα βόθρους, και με αισχρά λόγια υβρίζουν την Παναγία, σαν να μην είνε η Παναγία το αγιώτερο και αγνότερο πρόσωπο, αλλά σαν να είνε η αμαρτωλότερη γυναίκα. Τί λέγουμε; Καμμιά αμαρτωλή γυναίκα δεν υβρίζεται όσο η Παναγία. Φρικτό το αμάρτημα της βλασφημίας. Ας μη δικαιολογούνται οι βλάσφημοι με τον ισχυρισμό, ότι βλασφημούν από συνήθεια. Γιατί δεν βλασφημούν απο συνήθεια υπεροχικά πρόσωπα; Διότι ξέρουν, ότι θα οδηγηθούν σε δικαστήρια και φυλακές. Βλασφημούν την Παναγία και τον Υιό της Παναγίας, το Χριστό και Θεό, καθώς και το Σταυρό και τους Αγίους, διότι δεν πιστεύουν στο μεγάλο δικαστήριο, το δικαστήριο του Θεού, και στην αιωνία φυλακή, την κόλασι. Βλασφημούν, διότι δεν έχουν μέσα τους σεβασμό και αγάπη. Ό,τι σέβεται και αγαπά κανείς, δεν το βλασφημεί, αλλά το επαινεί και το εξυμνεί. Αλλά για τις βλασφημίες δεν φταίνε μόνον οι βλάσφημοι. Φταίνε και όσοι ακούνε τις βλασφημίες και δεν ταράσσονται, και δεν παρατηρούν, και δεν συμβουλεύουν με ωραίο τρόπο τους βλάσφημους, και δεν κάνουν προσευχή να διορθωθούν οι βλάσφημοι. Αγαπητοί αναγνώστες, αν δεν αγωνισθούμε να κόψωμε τη βλασφημία στην Ελλάδα, τον τόπο των αγίων, των ηρώων, των μαρτύρων και των θαυμάτων, θα μας κόψη ο Θεός».

Απο την ερμηνεία του β’ κεφαλαίου και στίχου 12, του Ευαγγελίου του Ιωάννου που υπάρχει στο εξαίρετο ερμηνευτικό υπόμνημα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου <<Το Ευαγγέλιο του Ιωάννου>> τόμος Α’ , Αθήνα 1996, σελ. 184,
Εκδόσεις της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας Ο ΣΤΑΥΡΟΣ.

Το συνιστούμε σε όλους, να το προμηθευτούν άμεσα.

Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ τ.Α΄ πατήστε ΕΔΩ.
Η εικόνα που δημοσιεύουμε είναι η μισή απο βιβλίο του π. Αυγουστίνου Καντιώτου, εκδόσεις της αγαπημένης Αδελφότητας του «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» με επεξεργασία του ιστολογίου μας και προσθήκη μιας ιερής εικόνας της Παναγίας μας.

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: