ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Καίρια ερωτήματα για την Κάρτα του Πολίτη

Καίρια ερωτήματα για την Κάρτα του Πολίτη

Μεγάλη αναστάστωσι στον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό έχει προκαλέσει η απόφασι της Κυβερνήσεως να επιβάλη την αντικατάστασι της υπάρχουσας αστυνομικής ταυτότητος με μια νέα, ηλεκτρονική αυτή τη φορά, ταυτότητα, την οποία ωνόμασε Κάρτα του Πολίτη. Κατ΄ αρχάς πρέπει να σημειώσωμε, ότι και η ονομασία ακόμη της νέας ταυτότητος δεν είναι τυχαία. Απέφυγαν οι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές του ηλεκτρονικού φακελλώματος των Ελλήνων να την ονομάσουν ταυτότητα, γνωρίζοντας, ότι οι Έλληνες, ως φορείς μιάς μακραίωνης και βαρειάς κληρονομιάς αγώνων και θυσιών για την ελευθερία και τη δημοκρατία, δυσκόλως θα δέχονταν να ταυτιστούν με ένα προσωπικό έγγραφο, που με τη σειρά του ταυτίζεται με την ηλεκτρονική υποδούλωσι των ανθρώπων, τη χειρότερη δουλεία και σκλαβιά, που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότης. Γι’ αυτό την ωνόμασαν <<Κάρτα>>, χρησιμοποιώντας μια λέξι, που παραπέμπει στις πιστωτικές κάρτες των τραπεζών και πολυκαταστημάτων, με τις οποίες έχει εξοικειωθή και συνδεθή στενώς τις τελευταίες δεκαετίες η σύγχρονη κοινωνία μας.

Η Κάρτα επίσης αυτή, όπως δηλώνει η ονομασία της, δεν είναι του Κράτους ή κάποιου άλλου φορέως, αλλά <<του Πολίτη>>! Σχεδιάστηκε γι’ αυτόν, για την δική του εξυπηρέτησι, άνεσι, προστασία και ασφάλεια! Τα ίδια ωραία λόγια χρησιμοποίησαν και αλλού, όπως π.χ. στη μετονομασία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα γεγονότα όμως, πού καθημερινώς συμβαίνουν στην χώρα μας, αποδεικνύουν, ότι οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται σήμερα τόσο απροστάτευτοι και ανασφαλείς, όσο ποτέ άλλοτε. <<Προστασία του Πολίτη>>, <<Κάρτα του Πολίτη>>! Κούφιες λέξεις, κενές περιεχομένου, που στοχεύουν στον εντυπωσιασμό και την παραπλάνησι των ανυποψίαστων ανθρώπων, και ομοιάζουν με τον ασβέστη, με τον οποίο ασβεστώνουν οι άνθρωποι τους τάφους ώστε <<έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας>>! (Ματθ.23,27).

Απο το αγωνιστικό ορθόδοξο περιοδικό <<Ο ΣΤΑΥΡΟΣ>> μηνός Μαρτίου 2011, που αυτές τις ημέρες εκδόθηκε, της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας <<Ο ΣΤΑΥΡΟΣ>>.

Συστήνουμε σ’ όλους τους αναγνώστες να το προμηθευτούν απο το βιβλιοπωλείο <<Σταυρός>>, Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα.

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: