ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Το μεγάλο έργο των Ορθόδοξων Ιεραποστολικών Αδελφοτήτων και ποιοί συνήθως τις συκοφαντούν

Παρακάτω παρουσιάζουμε απομαγνητοφωνημένο έναν ωφέλιμο διάλογο απο εκπομπή του κ. Νικολάο Σωτηρόπουλο στις 5-8-1997, στο πατρινό τηλεοπτικό σταθμό «SUPER B». Ο διάλογος είναι με μια τηλεθεάτρια, για το έργο των Ορθόδοξων Ιεραποστολικών Αδελφοτήτων και ποιοί συνήθως τις συκοφαντούν.

Το μεγάλο έργο των Ορθόδοξων Ιεραποστολικών Αδελφοτήτων
και ποιοί συνήθως τις συκοφαντούν

Τηλεθεάτρια: Ξέρω ότι οι Θρησκευτικές Οργανώσεις προσφέρουν πάρα πολλά στην πνευματική ζωή του ανθρώπου, είναι σαν ένας μπαξές που μέσα καλλιεργούνται αρετές και πάει ο άνθρωπος και δρέπει απο αυτές και τονώνει το ηθικό του, το πνευματικό του, τον βοηθάνε σε ευεξία πνευματική, γιατί μερικοί κατηγορούν τις Θρησκευτικές Οργανώσεις ως εξωεκκλησιαστικές και παρεκκλησιαστικές;
Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Άλλοι κατηγορούν διότι είναι φθονεροί και μοχθηροί άνθρωποι, έχουν κόμπλεξ κατωτερότητος έναντι των Θρησκευτικών Οργανώσεων, έναντι των ανθρώπων των Θρησκευτικών Οργανώσεων που εργάστηκαν και εργάζονται ανιδιοτελώς στην πατρίδα μας, και ό,τι καλό υπάρχει στην πατρίδα μας οφείλεται εξ’ ολοκλήρου στο έργο των Θρησκευτικών Οργανώσεων.
Και άλλοι τις κατηγορούν απο άγνοια, επηρεαζόμενοι απο αυτούς τους φθονερούς και μοχθηρούς τύπους.
Είναι άλλοτε, σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες πολεμούν επίσης ό,τι καλό υπάρχει στον τόπο, ό,τι ηθικό, ό,τι θρησκευτικό, ό,τι ευσεβές, ό,τι σεμνό, ακόμα και ό,τι εθνικό.
Είναι σατανική εποχή, δεν φταίει για πολλούς η Μασσωνία, δεν φταίει ο υλισμός, δεν φταίνε τα αισχρά κέντρα, δεν φταίνε… δεν φταίνε… δεν φταίνε…, φταίνε οι Οργανώσεις, οι οποίες κάνουν το καλό στον τόπο, και με ανιδιοτέλεια.
Ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ο σοφότερος αρχιμανδρίτης που εκοιμήθη προ ετών, έλεγε ότι αν δεν υπήρχαν οι Θρησκευτικές Οργανώσεις, οι Ορθόδοξες Ιεραποστολικές Αδελφότητες, δεν ξέρω αν θα βρίσκαμε ένα πνευματικό άνθρωπο στην Ελλάδα. Και φθάνουν να τις χαρακτηρίζουν οι κακόβουλοι άνθρωποι, οι σκοτεινοί άνθρωποι, οι φθονεροί και οι μοχθηροί ως εξωεκκλησιαστικές και παρεκκλησιαστικές. Είναι ανόητοι αυτοί που λένε τέτοια λόγια, διότι παρεκκλησιαστικός και εξωεκκλησιαστικός είναι ο αιρετικός, αυτός που δεν είναι μέσα στην Εκκλησία αλλά έξω απο την Εκκλησία. Κήρυξαν καμία αίρεση οι Οργανώσεις; Κηρύττουν Ορθοδοξία, ακραιφνή Ορθοδοξία. Είναι τα εκλεκτότερα τμήματα της Εκκλησίας, οι Ιεραποστολικές Αδελφότητες. Και οι Μοναχικές Αδελφότητες.

 

Όλη την εκπομπή θα την δείτε ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: