ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Εγκυρότατος ο λόγος του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Εγκυρότατος ο λόγος του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος έχει πείσει όλους όσους τον έχουν παρακολουθήσει, ότι οι πληροφορίες που δίνει είναι πάντοτε αληθινές. Ποτέ δεν δέχεται κάτι, αν δεν το διασταυρώσει και δεν αποδειχθεί ότι είναι αλήθεια. Ακόμα και αν πρόκειται για θαύμα της Εκκλησίας που είναι υπερ της Πίστης, δεν το δέχεται αν δεν το ελέγξει, γιατί κυκλοφορούν και φήμες που δεν ισχύουν.
Αυτό το κατάλαβαν πολύ καλά και όσοι παρακολούθησαν με προσοχή την συνέντευξη που έδωσε με τον π. Πορφύριο (δείτε ΕΔΩ), όπου είπε ότι νόμιζε αρχικά, πριν τον γνωρίσει ο ίδιος τον Γέροντα Πορφύριο, ότι τα θαύματα του που ακούγονταν είναι ψεύτικες και υπερβολικές φήμες. Μόνο μετά την διασταύρωση των στοιχείων απο αξιόπιστα πρόσωπα και την προσωπική γνωριμία με τον π. Πορφύριο και ο ίδιος πείστηκε ότι είναι αληθινά.
Είναι γενική αρχή του κ. Σωτηρόπουλου, να δέχεται κάτι μόνο μετά σοβαρής εξέτασης των πραγμάτων και γι’ αυτό ό,τι λέει είναι αληθινό. Πάρα πολύ σπάνιο είναι να πέσει έξω, σε όσες πληροφορίες δίνει και αυτό σε ασήμαντα θέματα. Γι’ αυτό ο λόγος του είναι εγκυρότατος.
Αφού ο κ. Σωτηρόπουλος είναι εγκυρότατος για άλλα και πολλά θέματα, πολύ περισσότερο είναι εγκυρότατος σε όσα λέει για τον πνευματικό του πατέρα και διδάσκαλο, τον π. Αυγουστίνο, με τον οποίο συνδεόταν με στενότατους δεσμούς πολλών δεκαετιών. Αν σε άλλα θέματα ήταν πολύ προσεκτικός, στο θέμα του πνευματικού του πατέρα, ήταν πολύ περισσότερο προσεκτικός. Εκεί όσα λέει είναι άλλα από προσωπική πείρα, άλλα απο εγκυρότατα πρόσωπα και πολλές φορές διασταυρωμένα και όλα είναι απολύτως έγκυρα.
Όσοι απεγνωσμένα τόλμησαν να αμφισβητήσουν τους λόγους του γνησιότερου και πιστότερου πνευματικού παιδιού του π. Αυγουστίνου, του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, σε όσα λέει για τον πνευματικό του πατέρα, το μόνο που κατάφεραν είναι να φανερώσουν πόσο μεγάλα κωμικά πράγματα λένε οι ίδιοι και πόσο πρέπει ο κόσμος να μην εμπιστεύεται καθόλου αυτά που λένε αυτοί.
Είναι πλεον γνωστό ότι όσα λέει ο κ. Σωτηρόπουλος για τον πνευματικό του πατέρα είναι περισσότερο απο 100% αλήθεια, γι’ αυτό και κανείς δεν μπόρεσε γραπτώς να τα αμφισβητήσει με σοβαρότητα. Ακόμα και αν αυτά ενοχλούν πολύ κάποιους, δεν τους δικαιολογούν να τα αμφισβητούν. Ακόμα και οι πανικόβλητοι δεν δικαιολογούνται καθόλου, να αμφισβητούν την εγκυρότητα των λόγων του κ. Σωτηρόπουλου, που έχει δοκιμασθεί εδώ και ολόκληρες δεκαετίες και έχει αποδειχθεί εγκυρότατος.
Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας για την βοήθεια τους

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: