ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Σύγκριση των σημερινών γυναικών με την Αγία οσιομάρτυρα Παρασκευή

Παραθέτουμε μικρό απόσπασμα για την αγία Παρασκευή που εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας, από το εξαίρετο βιβλίο «ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ» του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου. Δεν εννοούνται όλες οι σημερινές γυναίκες, αλλά πάρα πολλές σημερινές γυναίκες που φέρουν το χριστιανικό όνομα αλλά ζουν κοσμικά και άσεμνα.

Σύγκριση των σημερινών γυναικών με την Αγία οσιομάρτυρα Παρασκευή

«Η αγία Παρασκευή είνε καύχημα όλων των χριστιανών, ιδιαιτέρως όμως είνε καύχημα του γυναικείου κόσμου. Μετά την Παναγίαν η αγία Παρασκευή είνε εκ των πρώτων αγίων γυναικών, αι οποίαι αποτελούν καυχήματα του γυναικείου κόσμου. Αλλ’ είνε αμφίβολον αν σήμερον εις τας χίλιας γυναίκας, αι οποίαι ονομάζονται χριστιαναί, υπάρχη έστω μία, η οποία δύναται να παραβληθή έστω μακρόθεν προς την αγίαν Παρασκευήν. Αι σημεριναί γυναίκες πρέπει να αισχύνονται, όταν ατενίζουν το καύχημά των! Να εντρέπωνται, όταν βλέπουν την εικόνα της αγίας Παρασκευής! Να μη τολμούν κάν να ατενίζουν την μορφήν της Αγίας! Διατί; Δια την εξωτερικήν των αθλιότητα, η οποία είνε ενδεικτική καί της εσωτερικής των αθλιότητος. Ποιός χριστιανισμός δύναται ποτέ να νοηθή χωρίς σεμνότητα; Ποιάν σχέσιν δύναται να έχει μια μινιφορούσα προς την σεμνήν Παρασκευήν; Η αγία Παρασκευή δι’ όλου του βίου της εκήρυττε Χριστόν. Αι σημεριναί γυναίκες δι’ όλου σχεδόν του βίου των κηρύττουν κόσμον, μόδαν, σάρκα».

Απόσπασμα από το κεφάλαιο <<ΟΣΙΟΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΣ>>, σελ.36-37, του ωραιότατου βιβλίου του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ. Ο τίτλος είναι του ιστολογίου μας.
Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ πατήστε πάνω στον τίτλο του βιβλίου.
Δείτε και «Για την αγία Παρασκευή» πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: