ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για το άκτιστο Φώς της Μεταμόρφωσης του Χριστού

Παρακάτω παρουσιάζουμε σήμερα Εορτή της Μεταμόρφωσης του Χριστού, μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή  του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα την Μεταμόρφωση του Κυρίου και τον Προφήτη Ηλία, που έγινε στις 5-8-1997 από τον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας SUPER B.

Για το άκτιστο Φώς της Μεταμόρφωσης του Χριστού

«Αποκριθείς δε ο Πέτρος είπε τω Ιησού, Κύριε, καλόν εστίν ημάς ώδε είναι. ει θέλεις,  ποιήσωμεν ώδε τρεις σκηνάς, σοι μιαν και Μωσει μίαν και μιαν Ηλία».

Το «αποκριθείς» σημαίνει λαβών τον λόγο.

Ο Πέτρος, ο πιο αυθόρμητος απο τους Δώδεκα και ο κορυφαίος, έλαβε τον λόγο, απευθύνθηκε στον Ιησού και τί είπε; «Καλόν εστίν ημάς ώδε είναι». Ένας απο τους ωραιοτέρους λόγους της Αγίας Γραφής.

«Κύριε είναι καλό, είναι ιδεώδες, είναι ιδανικό να μένουμε εδώ στην κορυφή του όρους και βλέπουμε και να απολαμβάνουμε την δόξα Σου».

Από το άκτιστο φώς πλημμύρισε την κορυφή του όρους Θαβώρ,  πλημμύρισε και η ψυχή  του αποστόλου Πέτρου. Αυτό το άκτιστο φώς έφερε απερίγραπτη χαρά και ευτυχία μέσα στη ζωή του αποστόλου Πέτρου αλλά και των δύο βέβαια, άλλων αποστόλων. Τόση ευτυχία αισθάνθηκε ο απόστολος ώστε είπε «Καλά είναι να μείνουμε παντοτινά εδώ στο όρος, να βλέπουμε και να απολαμβάνουμε τη δόξα Σου. Να μην κατεβούμε πάλι κάτω στην πεδιάδα, να μην κατεβούμε πάλι κάτω στον κόσμο όπου σε καταδιώκουν οι φθονεροί και οι μοχθηροί άνθρωποι και θέλουν να σε εκτελέσουν».

Όλο το βίντεο με την εκπομπή θα το δείτε ΕΔΩ

Δείτε και Για την θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: