ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Αγωνία για τα φάρμακα

Αγωνία για τα φάρμακα

Μεγάλη κοινωνική αναστάτωσι προκάλεσε προ μερικών εβδομάδων η κινητοποίησι των φαρμακοποιών της Αθήνας, με αίτημά τους την τακτοποίησι των οφειλών των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τον κλάδο τους, αλλά και τη διασφάλισι της χρηματοδοτήσεως του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Έξω από τα φαρμακεία του Πειραιά σχηματίζονταν επί αρκετές ημέρες ατέλειωτες ουρές ταλαιπωρημένων ασφαλισμένων, κυρίως ηλικιωμένων, που περίμεναν υπομενετικά κάτω από τον καυτό ήλιο και μέσα στη ζέστη, προκειμένου να προμηθευτούν τα αναγκαία για τη ζωή τους φάρμακα. Λόγω της καταστάσεως, παρατηρήθηκε έλλειψι βασικών φαρμάκων για την καρδιά, τον καρκίκο και το διαβήτη, με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να βρεθούν σε απόγνωσι και ν’ αγωνιούν για την υγεία και τη ζωή τους.
Φυσιολογική και απολύτως δικαιολογημένη η αγωνία τους, διότι η υγεία είναι το ύψιστο φυσικό αγαθό του ανθρώπου, η δε μέριμνά μας γι’ αυτή είναι επιβεβλημένη, διότι το σώμα μας είναι ιερό, είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, και ως τοιούτο πρέπει να το φροντίζωμε, ζώντας υγιεινά, αποφεύγοντας τις καταχρήσεις, επισκεπτόμενοι τους ιατρούς, υπακούοντας στις οδηγίες τους και λαμβάνοντας τα φάρμακα, που μας χορηγούν για την θεραπεία των διαφόρων παθήσεών μας.

Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 2012, που αυτές της ημέρες εκδόθηκε. Αναζητήστε στο βιβλιοπωλείο  «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» ή εγγραφείτε συνδρομητές.

 Περισσότερα για το περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» πατήστε πάνω στο όνομα του περιοδικού ή ΕΔΩ.

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: