ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Αδιαφορία για το σπουδαιότερο φάρμακο

 Αδιαφορία για το σπουδαιότερο φάρμακο

Γεννάται όμως ένα ερώτημα. Πόσοι άνθρωποι σήμερα αγωνιούν για την απόκτησι του φαρμάκου, πού θεραπεύει όχι το θνητό τους σώμα, αλλά την αθάνατη ψυχή τους; Πόσοι μεριμνούν και φροντίζουν την πληγωμένη από τις αμαρτίες και νοσούσα από τα πάθη ψυχής τους, με την ίδια φροντίδα και επιμέλεια, που φροντίζουν τη σωματική τους υγεία; Πόσοι από τους ηλικιωμένους αυτούς αδελφούς μας, οι οποίοι ευρίσκονται εις τας δυσμάς του βίου των, και τους οποίους βλέπαμε να σχηματίζουν από τα ξημερώματα ουρές έξω από τα φαρμακεία, πόσοι άραγε θα ήσαν διατεθειμένοι να περιμένουν στην ουρά κάτω από τον καυτό ήλιο έξω από ένα άλλο «φαρμακείο», που ονομάζεται Εκκλησία, για να προμηθευτούν ένα άλλο, απείρως ανώτερο και αναγκαιότερο «φάρμακο», που ονομάζεται άφεσις αμαρτιών, και το οποίο χορηγείται όχι με πληρωμή ή με πίστωσι, όπως συμβαίνει με τα άλλα φάρμακα, αλλά εντελώς δωρεάν από τον μεγάλο ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριο Ιησού Χριστό, στο πλαίσιο της σωτηριώδους θεραπευτικής αγωγής, που δίδει σε όλους τους ανθρώπους, και ονομάζεται μετάνοια και εξομολόγησι; Δυστυχώς, πολύ ολίγοι.

Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 2012, που αυτές της ημέρες εκδόθηκε. Αναζητήστε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» ή εγγραφείτε συνδρομητές.

Περισσότερα για το περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» πατήστε πάνω στο όνομα του περιοδικού ή ΕΔΩ.

Δείτε το προηγούμενο άρθρο «Αγωνία για τα φάρμακα», που υπάρχει στο περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: