ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Παραδοξότης και ακαταληψία

Παραδοξότης και ακαταληψία

Ο μέγας και πολύς, και εν πολλοίς ακατανόητος, δημωδώς «ακαταλαβίστικος», εν τη ασαφεία θέτων την σοφίαν, και αιρετικός Νικολαΐτης, μη εννοών έρωτα προς τον Θεόν χωρίς σαρκικόν έρωτα, έστω και παράνομον, ο κ. Χρήστος Γιανναράς, την 14ην Αυγούστου, παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εδημοσίευσεν εις την «Καθημερινής» άρθρον δια την Παναγίαν με τον τίτλον «Η Μετά-φυσική ως αρρώστια και ως Γιορτή».
Παράδοξος ο τίτλος και ακατάληπτος, αλλά και εντυπωσιακός λόγω της παραδοξότητος και ακαταληψίας του. Ο δε αρθρογράφος είνε γνωστόν, ότι θηρεύει εντυπώσεις και θαυμασμόν από αναγνώστας των κειμένων του. Και βεβαίως αναγνώσται χωρίς Φοβερή απάντηση προς τον Αρχιδιάκονον... --ΕΡΩΤΩΜΕΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΝ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ πνευματικότητα, αλλά με κοσμικότητα. χωρίς ικανότητανα κρίνουν ορθώς και υγιώς, αλλά με νοητικήν ανεπάρκεια και επιπολαιότητα, εντυπωσιάζονται από τα δήθεν βαθυστόχαστα και σοφά κείμενα του Γιανναρά και θαυμάζουν τον αρθρογράφον και συγγραφέα.

Μήπως αδικούμεν αυτόν τον άνθρωπον; Όχι! Διότι εις βαθμόν ικανοποιητικόν εννοούμεν την σοφίαν των Προφητών, των Αποστόλων και των Πατέρων της Εκκλησίας, ενώ την σοφίαν του Γιανναρά εν πολλοίς αδυνατούμεν να εννοήσωμεν. Και ερωτώμεν: Είνε σοφώτερος των Προφητών, των Αποστόλων και των Πατέρων της Εκκλησίας ο Γιανναράς;

Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, τεύχος Σεπτεμβρίου 2012, που αυτές της ημέρες εκδόθηκε. Αναζητήστε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» ή εγγραφείτε συνδρομητές.

Περισσότερα για το περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» πατήστε πάνω στο όνομα του περιοδικού ή ΕΔΩ.

Δείτε και Κατηγορούμενος, όχι κατήγορος, πατώντας ΕΔΩ
Για Αντινικολαϊτικές ομιλίες πατήστε ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: