ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για το αναμφισβήτητο γεγονός της μεγάλης κατάπτωσης των δυνάμεων του αείμνηστου π. Αυγουστίνου μετά το 1998

Για το αναμφισβήτητο γεγονός της μεγάλης κατάπτωσης των δυνάμεων του αείμνηστου π. Αυγουστίνου μετά το 1998

Δημοσιεύσαμε πριν από αρκετές μέρες μια φράση του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, για το γήρας του π. Αυγουστίνου (δείτε ΕΔΩ). Η φράση αυτή του κ. Σωτηρόπουλου είναι μια απόδειξη με πολύ μεγάλη βαρύτητα που δύσκολα κάποιος αναγνώστης μπορεί να την προσπεράσει, αφού όπως είναι γνωστό σε όλους, ο κ. Σωτηρόπουλος όχι μόνο είναι το γνησιότερο πνευματικό τέκνο του π. Αυγουστίνου αλλά και λέει πάντοτε την αλήθεια.

Είναι απόλυτα λογικό να έχει πλήρη κατάπτωση των δυνάμεων του αφού ήταν ηλικία 91 ετών. Από τον φυσικό νόμο της κατάπτωσης των δυνάμεων με τον ερχομό των γηρατειών, δεν θέλησε ο Θεός να εξαιρείται σχεδόν κανείς, ούτε μεγάλοι άγιοι και Απόστολοι, που είχαν και αυτοί την ίδια πορεία. Ο ίδιος ο π. Αυγουστίνος, όταν είχε γηράσει και έβλεπε πόσο μεγάλη ασθένεια είναι το γήρας, εκφραζόταν και αυτός στο παρελθόν για την αδυναμία και την ασθένεια του γήρατος και είχε βγάλει και ομιλία που κυκλοφορεί ακόμα από το βιβλιοπωλείο της αγαπημένης Αδελφότητας του, με τον τίτλο το «ΤΟ ΓΗΡΑΣ», στην οποία υποστήριζε το ολοφάνερο ότι το γήρας είναι ασθένεια. Το γήρας συνοδεύεται απο πολλές αδυναμίες και σωματικές και διανοητικές και αυτές συνόδευσαν και το γήρας του π. Αυγουστίνου. Όσο το γήρας βάθαινε τόσο πιο ολοφάνερες γίνονταν οι φυσικές αδυναμίες του και η μεγάλη κατάπτωση των δυνάμεων του.

Οι αμέτρητες φωτογραφίες που μπορεί να παίρνει κανείς έναν υπέργηρο επίσκοπο, όπως καταλαβαίνει και ο άνθρωπος κάτω του μετρίου δείκτη νοημοσύνης, δεν δείχνουν καθόλου, ούτε την αμνησία του υπέργηρου γέροντα, ούτε την γενική κατάπτωση όλων των δυνάμεων του, όπως και τα απομαγνητοφωνημένα ελάχιστα λόγια του που έλεγε λίγα χρόνια μετά το 1998, δεν αποδεικνύουν τίποτα για την κατάπτωση των δυνάμεων του, ακόμα και αν αυτά είναι λόγια αυθόρμητα δικά του και δεν λέγονται καθ’ υπαγόρευση ή δεν διαβάζονται απο χαρτί πάλι καθ’ υπαγόρευση ή κατόπιν πιέσων αφόρητων. Η πτώση των δυνάμεων του π. Αυγουστίνου είχε αρχίσει πολύ πριν φθάσει στο σημείο να λέει πέντε-δέκα μόνο λέξεις και αυτές με πολύ κόπο.

Και οι επιτυχίες του π. Αυγουστίνου σε άλλους τομείς, κατα τα χρόνια της παραιτήσεως του, δεν δείχνουν ότι δεν υπήρξε κατάπτωση των δυνάμεων του, γιατί η φήμη και το κύρος του π. Αυγουστίνου ήταν τόσο μεγάλο που έφθανε μια επιστολή του με το όνομά του για να δώσει την νίκη. Ούτε φυσικά δείχνουν ότι δεν είχε άγρια παραπληροφόρηση σε άλλα θέματα.

Αυτή η αλήθεια είναι αναμφισβήτητη και κανείς δεν μπορεί να την αρνηθεί, κρυπτόμενος πίσω απο τα ξεδιάντροπα ανωνυμογραφήματα που ζητούσαν την παραίτηση του, το 1995. Οι ανωνυμογράφοι του 1995, οι οποίοι με ξεδιάντροπη φρασεολογία ζητούσαν την παραίτηση του π. Αυγουστίνου και που μας είναι άγνωστοι και οι ίδιοι και οι σκοποί τους, λένε και αλήθειες, άσχετα αν τις λένε για τους δικούς τους λόγους και αν χρησιμοποιούν ξεδιάντροπο ύφος. Και όπως δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς την ύπαρξη της γης επειδή και οι ανωνυμογράφοι την δέχονται, έτσι δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί την αλήθεια για την κατάπτωση όλων των δυνάμεων του π. Αυγουστίνου, ήδη απο το 1998, λόγω βαθυτάτου γήρατος επειδή την δέχονται και οι κάποιοι ξεδιάντροποι ανωνυμογράφοι. Ας πάψουν λοιπόν τις υποκρισίες όσοι υποκριτικά καμώνονται πώς δεν βλέπουν το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου επειδή τάχα μου το ισχύριστηκαν αυτό κάποιοι ανωνυμογράφοι για τους δικούς τους λόγους.

Δυστυχώς όπως είπαμε άλλη φορά, κάποιοι εκμεταλλεύθηκαν άγρια το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου και τις αδυναμίες του γήρατος του και κατασυκοφάντησαν τα γνησιότερα πνευματικά του τέκνα που ήταν σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων μακρυά του, αλλά και τον παρουσίαζαν ως εχθρό και συκοφάντη των γνησιότερων πνευματικών του τέκνων. Αυτοί και οι φίλοι τους που έχουν ταυτιστεί μαζί τους, οπωσδήποτε θα καμώνονται ότι δεν είδαν και δεν άκουσαν ποτέ για καμία ξεδιάντροπη εκμετάλλευση του βαθύτατου και τίμιου γήρατος του π. Αυγουστίνου και θα προσπαθούν με μανία να μας πείσουν ότι ο π. Αυγουστίνος στο βαθύτατο γήρας του, άνω των 90 ετών, έλεγχε την κατάσταση, δεν ξεχνούσε, είχε πλήρη αντίληψη των πραγμάτων, ότι όλες οι ξεδιάντροπες ψευδοκαντιωτικές αποφάσεις και απόψεις ήταν δικές του αποφάσεις και απόψεις και ότι οι ενέργειες του που ήταν αποτέλεσμα άγριας παραπληροφόρησης, ήταν δικές του ενέργειες μετά απο σωστή ενημέρωση! Τελικά αυτό που καταφέρνουν στο τέλος είναι να εκθέτουν τους εαυτούς των και να γίνουν περίγελος όχι μόνο των ανθρώπων που αγαπούν την αλήθεια αλλά και αυτών που δεν δέχονται επιπόλαια τις ξεδιάντροπες κωμικότητες τους.

Εκτός βέβαια απο αυτούς υπάρχουν και οι παραπληροφορημένοι, οι επιπόλαια σκεπτόμενοι και όσοι αγνοούν τα αληθινά γεγονότα, που αυταπατώνται νομίζοντας μια εντελώς υποτιμητική και ψεύτικη εικόνα του π. Αυγουστίνου ως πραγματική!

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας για την βοήθεια τους

Single Post Navigation

One thought on “Για το αναμφισβήτητο γεγονός της μεγάλης κατάπτωσης των δυνάμεων του αείμνηστου π. Αυγουστίνου μετά το 1998

  1. Η ανάρτηση αυτή είχε αναρτηθεί πριν πολλούς μήνες και την είχαμε ξεχάσει να την αναρτήσουμε στο παρόν ιστολόγιο. Το κάνουμε σήμερα που συμπληρώνονται 2 χρόνια και 3 μήνες από την κοίμηση του πνευματικού πατέρα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, του π. Αυγουστίνου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: