ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για την 19η επέτειο του άδικου, παράνομου και παράλογου «αφορισμού» του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για την 19η επέτειο του άδικου, παράνομου και παράλογου «αφορισμού» του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Σήμερα που συμπληρώνονται 19 χρόνια απο τον αδικότατο και παράνομο και ΝΙΣ 2004 ΙΘ ππαράλογο «αφορισμό» του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, το ιστολόγιο μας εύχεται στον κ. Σωτηρόπουλο, χρόνια πολλά με υγεία και κάθε αγαθό. Ο «αφορισμός» του ήταν και εξακολουθεί να είναι άκυρος για τους πιστούς και δόξα για τον ίδιο τον κ. Σωτηρόπουλο. Αυτοί που επέβαλαν ξεδιάντροπα αυτόν τον «αφορισμό», θα πρέπει αύριο κιόλας να τον άρουν, αν θέλουν το καλό της ψυχής τους, διαφορετικά θα πέσει στα κεφάλια τους. Τέτοιοι «αφορισμοί» έγιναν παλαιότερα και σε αγίους της Εκκλησίας αλλά ποτέ δεν ίσχυσαν για τον πιστό λαό. Το ίδιο συμβαίνει με την ξεδιάντροπη απόφαση «αφορισμού» του κ. Νικόλαου Σωτηρόπουλου.
Για μια εβδομάδα θα ακολουθήσει απο το ιστολόγιο μας, σύντομο μικρό αφιέρωμα για τον «αφορισμό» του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου.

Δείτε την επιστολή του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου που περιμένει απάντηση εδώ 4 χρόνια και 3 μήνες, ΕΔΩ

Single Post Navigation

4 thoughts on “Για την 19η επέτειο του άδικου, παράνομου και παράλογου «αφορισμού» του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

  1. Λυκούργος Νάνης on said:

    Τον πάντη ανυπόστατο από πλευράς κανονικού δικαίου αφορισμό αλλά και ολότελα άδικο από πλευράς ορθοδόξου χριστιανικού ήθους ικανός αριθμός εκκλησιαστικών αξιωματούχων αλλά και λοιπών κληρικών και λαικών τον αγνόησε,αγνοεί και θα αγνοεί όπως επιτάσσουν το δίκαιο και η αλήθεια των πραγμάτων και η φωνή της ορθοδόξου συνειδήσεώς τους. Με πολλή χαρά γίναμε μάρτυρες μέσω του διαδικτύου της προσφάτου μεταβάσεως του εκλεκτού θεολόγου κ.Νικολάου Σωτηρόπουλου στο Αγρίνιο κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του σεπτού ποιμενάρχου Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά που πληροφορεί αξίως τη διακονία του όπου και απήυθυνε λόγο πνευματικής οικοδομής στο λαό του Θεού. Το άκρως θλιβερό εν προκειμένω συνίσταται στη διαιώνιση της κραυγαλέας αδικίας προς το πρόσωπο του δεινού θεολόγου και φιλολόγου που πληροί πολλής δυσθυμίας τις ψυχές των μελών του εκκλησιαστικού πληρώματος. Γιατί η παράταση της αδικίας τραυματίζει βάναυσα το εκκλησιαστικό ήθος και τραυματίζει το κύρος της διοικούσας Εκκλησίας. Ας προσευχηθούμε με θέρμη ούτως ώστε να αρθεί πάραυτα ο επαίσχυντος αφορισμός που ναι μεν δεν έχει κανονική ισχύ αλλά διαταράσσει την εκκλησιαστική ενότητα και αποξενώνει το πλήρωμα της Εκκλησίας από κάποιους ταγούς της που αποδεικνύονται υπηρέτες της επάρατης σκοπιμότητας. Ας τολμήσει ο παναγιότατος πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως να αποκαταστήσει την αδικία. Έτσι θα χαρεί ο ουρανός και θα καταισχυνθούν οι δαίμονες!Αμήν!

    • Αγαπητέ κ. Νάνη σε όλα συμφωνούμε με το υπέροχο σχόλιο σας αλλά με τον παράλογο χαρακτηρισμό του πατριάρχη, ως «παναγιοτάτου» διαφωνούμε κάθετα. Δεν μπορούμε να ονομάσουμε ούτε για χιούμορ αυτόν τον πατριάρχη «παναγιότατο». Αυτά τα κάνουν κάποιοι Τελεβάντοι και διαφωνούμε κάθετα με τέτοιους χαρακτηρισμούς σε τέτοιους ανθρώπους σαν τον πατριάρχη.

  2. Λυκούργος Νάνης on said:

    Δυστυχώς όλως συμβατικώς αγαπητέ Πρόδρομε έχουν επικρατήσει αυτές οι προσφωνήσεις με τις οποίες ο υποφαινόμενος διαφωνώ καθέτως και τη χρησιμοποίησα καταχρηστικά. Πρέπει το συντομότερο δυνατό να καταργηθούν. Πρόκειται για αρνητικά κατάλοιπα του Βυζαντίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: