ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Το μήνυμα των τρομερών γεγονότων

Το παρακάτω άρθρο είναι συνέχεια του άρθρου που δημοσιεύσαμε πριν απο ένα μήνα και έχει τίτλο Άθλια και πανάθλια Μ.Μ.Ε., και θα το δείτε ΕΔΩ

Το μήνυμα των τρομερών γεγονότων

Δυστυχώς και πολλοί θρησκευτικοί άνθρωποι δεν ομιλούν τη γλώσσα της Αγίας Γραφής. Όταν ακούουν, ότι ο Θεός μας τιμωρεί για τις αμαρτίες μας, αντιλέγουν. Ο Θεός, λέγουν, είναι αγάπη και δεν τιμωρεί. Ναι, ο Θεός είναι αγάπη, λέγουμε και εμείς, αλλ’ είναι και δικαιοσύνη. Και όταν καταχρώμεθα την αγάπη του Θεού, το λόγο έχει η δικαιοσύνη του Θεού.

Οι αγαπολόγοι ας απαντήσουν στο ερώτημα: Δεδομένου, ότι ό Θεός είναι αγάπη, αλλ’ είναι και παντοδύναμος, γιατί με την παντοδυναμία του δεν αποτρέπει τα διάφορα κακά, όπως είναι ο σεισμός και το τσουνάμι; Εμείς, αν και έχωμε ασυγκρίτως λιγότερη αγάπη από το Θεό, αν μπορούσαμε, θα αποτρέπαμε τις διάφορες συμφορές. Γιατί, επαναλαμβάνουμε, ο πανάγαθος και παντοδύναμος Θεός δεν αποτρέπει τις καταστροφές; Οι αγαπολόγοι ας μελετούν τη θεόπνευστη Γραφή, για να βλέπουν την αιτία των καταστροφών και να μη δημιουργούν δική τους Γραφή!

Κύριε, η αμαρτία έχει σκληρύνει τις καρδιές μας και είναι δύσκολο να μετανοήσωμε, παρά τα τρομερά γεγονότα του καιρού μας. Βοήθησε μας, σε παρακαλούμε, να μετανοήσωμε, για να σωθούμε και με πρόσκαιρη και με αιώνια σωτηρία.


Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ , τεύχος Απριλίου 2011.

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: