ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για τον άδικο και παράνομο «αφορισμό» του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Επειδή σήμερα συμπληρώνονται 19 χρὀνια και 1 μήνας από τον παραλογότατο και άδικότατο «αφορισμό» του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, θα αρχίσει από σήμερα τριήμερο μικρό αφιέρωμα στον «αφορισμό» του κ. Σωτηρόπουλου. Αρχίζουμε με την καθαρή και θαρραλέα απάντηση του Γραφείου επι των Αιρέσεων & Παραθρησκειών της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς που έδωσε πριν μισό μήνα περίπου.

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για τον άδικο, παράλογο και παράνομο «αφορισμό» του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

γ. Περί του κ. Νικολάου Σωτηροπούλου.

ΙΜΠΣε κάποιον που ζητά επίσης να μάθη «εάν «ο επισήμως, επισημότατα αφορισθείς Ν. Σωτηρόπουλος τυγχάνει της ευρύτερης αποδοχής» (σελ. 2, ο.π.) του Σεβασμιωτάτου», το Γραφείο επι των Αιρέσεων & Παραθρησκειών της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς θέτει τα ίδια ερωτήματα «όπως προηγουμένως περί του πρώην Ράτσκας κ. Αρτεμίου, διότι ΑΡΤΕΜΙΟΣ3και οι δύο άνδρες αδίκως και αντικανονικώς κατεδικάσθησαν με την εσχάτην των ποινών, ο μεν πρώτος με καθαίρεση, ο δε δεύτερος με αφορισμό, δηλαδή «δίχα Κανονικού κατηγορητηρίου και προσάψεως πραγματικών περιΚείμενα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για τον π.Αυγουστίνο Καντιώτη στατικών, κανονικών ανακρίσεων και διερευνήσεως του κατηγορητηρίου, κανονικής δίκης και απολογίας και ενδίκων μέσων». Και επομένως και δια τους δύο ισχύει ο μακαρισμός του Κυρίου, «Μακάριοι εστέ όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσι και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ’ υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού. Χαίρετε και αγαλλιάσθε ότι ο μισθός υμών πολύς εν τοις ουρανοίς» (Ματθ. 5:11-12)». «Το συμπέρασμα λοιπόν είναι, ότι» αυτός που ρωτά «θα έπρεπε να απευθύνει τις κατηγορίες και διαμαρτυρίες του προς άλλες κατευθύνσεις, προς την κατεύθυνση του Πατριαρχείου Σερβίας και προς την κατεύθυνση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και όχι προς τον Σεβασμιώτατον».

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: