ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για τα Μοναστήρια που ωφελούν και για τα Μοναστήρια που σκανδαλίζουν

Παρακάτω παρουσιάζουμε απομαγνητοφωνημένο έναν ωφέλιμο διάλογο απο εκπομπή του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου στις 5-8-1997, στο πατρινό τηλεοπτικό σταθμό “SUPER B” που είχε θέμα την Μεταμόρφωση του Χριστού, τον προφήτη Ηλία και σχετικά με αυτό θέματα. Ο διάλογος είναι με μια τηλεθεάτρια, για τα Μοναστήρια που ωφελούν τον κόσμο και για αυτά που τον σκανδαλίζουν.

Για τα Μοναστήρια που ωφελούν και για τα Μοναστήρια που σκανδαλίζουν

ΝΙΣ BS περΤηλεθεάτρια: Πολλοί επισκέπτονται τα Μοναστήρια ωφελούνται πνευματικά, αναπαύονται. Πολλοί όμως προσκυνητές σκανδαλίζονται από τον πλούτο των Μοναστηριών. Πρέπει τα Μοναστήρια να είναι πλούσια κ. Σωτηρόπουλε;

Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Πραγματικώς φιλόθεες ψυχές επισκέπτονται τα Μοναστήρια και βρίσκουν μια ανάπαυση, θεωρούν οάσεις τα Μοναστήρια. Τα Μοναστήρια για να είναι όντως οάσεις και να παρέχουν ανάπαυση στις ψυχές πρέπει να έχουν πνευματικότητα. Και η πνευματικότητα είναι συναφής με την έννοια IERH MONHακτημοσύνης κατα Θεόν, πενίας και πτωχείας και απλότητος και λιτότητος.

Δεν συμπαθώ και εγώ προσωπικώς τα πλούσια Μοναστήρια. Ο διάβολος φώναζε εκεί σε μια περίπτωση ενός δαιμονισμένου. «Εγώ ρε τα άλλαξα και τα μοναστήρια, τα έκανα μοναστήρια καλοπεράσεως», φώναζε το δαιμόνιο. Δεν είναι βέβαια έτσι όλα τα Μοναστήρια. Τα περισσότερα Μοναστήρια είναι απλά Μοναστήρια, ταπεινά και αναπαύουν τις ψυχές. Υπάρχουν όμως και πλούσια Μοναστήρια και πάμπλουτα Μοναστήρια που δεν τα θέλει ο Θεός. Δεν μπορεί για λίγους μοναχούς να υπάρχουν δισεκατομμύρια περιουσίες! Ένα Μοναστήρι για λίγους μοναχούς να έχει δισεκατομμύρια περιουσίες! Πρέπει να έχουν όσα χρειάζονται για να ζήσουν μια απλή, λιτή και ασκητική ζωή οι μοναχοί και κάτι παραπάνω για φιλοξενίες. Και αν υπάρχουν περισσότερο να τα σκορπούν ως ελέη στον κόσμο, ως ελεημοσύνη. Μοναστήρια super lux και Χίλτον δεν τα εγκρίνει η ορθόδοξη συνείδηση. Δεν τα εγκρίνει ο Ίδιος ο Θεός, ο ακτήμων Ιησούς ο Ναζωραίος.

Όλη την εκπομπή θα την δείτε ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: