ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για το φιλότιμο

Για το φιλότιμο

cebfceb912ce91cea0ce9fcea3cea4ce9fce9bce9fce99Οι χριστιανοί πρέπει να βοηθούν τους ανιδιοτελείς εργάτες της Ευαγγελίου και να τους ενισχύουν όσο μπορούν. Οι εργάτες του Ευαγγελίου που αφιερώθηκαν στον Χριστό, δεν ζητάνε ποτέ τίποτα απο μόνοι τους, όμως οι χριστιανοί πρέπει να καταλαβαίνουν τις ανάγκες τους και να τους ενισχύουν και να μην αδιαφορούν, ούτε να εκμεταλλεύονται την καλοσύνη τους. Αν π.χ. βρίσκουν ένα βιβλίο ή μια ομιλία στο διαδίκτυο, δεν πρέπει να επαναπαύονται και να μην την αγοράζουν απο εκεί όπου πωλείται. Το ίδιο ισχύει και για τους ιστολόγους, που και αυτοί απο φιλότιμο δεν πρέπει να αναπαραγάγουν ανεξέλεγκτα βιβλία και ομιλίες που πωλούνται. Πρέπει όλοι οι χριστιανοί να σκεφτόμαστε αυτούς που έχουν αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον Χριστό και έχουν σαν μόνη πηγή συντήρησης, τις ενισχύσεις των πιστών. Αν ισχύουν αυτά για τους ανιδιοτελείς εργάτες του Ευαγγελίου, ακόμα περισσότερο ισχύουν για τα ανιδιοτελέστατα και γνησιότερα πνευματικά τέκνα του π. Αυγουστίνου, για την Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα του «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ». Δεν είναι σωστό οι χριστιανοί να είναι ιδιοτελείς και να μη σκέφτονται αυτούς που αφιερώθηκαν στο Ευαγγέλιο αλλά να φροντίζουν για αυτούς, όσο μπορούν. Μιλάμε για τους χριστιανούς που έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν και όχι για αυτούς που δεν έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν. Όσοι έχουν περίσσευμα πρέπει να ενισχύουν τους εργάτες του Ευαγγελίου που κηρύττουν με ανιδιοτέλεια ολόκληρη την αλήθεια και να μην πέφτουν θύματα των ξεδιάντροπων συκοφαντών που προσπαθούν με απίστευτες συκοφαντίες να συκοφαντήσουν τους ανιδιοτελείς εργάτες του Ευαγγελίου. Αυτό πρέπει ισχύει και για όσες ιστοσελίδες αναπαράγουν τις ομιλίες και τα γραπτά των αγνών εργατών του Ευαγγελίου, πρέπει να προτρέπουν τους αναγνώστες τους να τα προμηθεύονται από εκεί που διατίθενται και να αναγράφουν πηγή και εκδόσεις.

Single Post Navigation

One thought on “Για το φιλότιμο

  1. Τα όσα γράψαμε, τα γράψαμε με βάση τα έγκυρα λόγια του ειλικρινέστατου μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου και ίσχυαν τότε που ειπώθηκαν από τον μακαριστό Ομολογητή Θεολόγου.
    Οι τυχόν αλλαγές των ανθρώπινων προσώπων ή προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο είναι μέσα στην ανθρώπινη ιστορία.
    Τα όσα γράφουμε κάθε φορά εκφράζουν την στιγμή που τα γράφουμε και τα γράφουμε πάντα με ειλικρίνεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: