ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Τί χρειάζεται για τη σωτηρία του ανθρώπου

Παρουσιάζουμε παρακάτω απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα, για την σωτηρία του ανθρώπου, απο εκπομπή με διάλογο μεταξύ του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου και αιρετικού πεντηκοστιανού, στο πατρινό τηλεοπτικό σταθμό “SUPER B”, το 1996.

Τί χρειάζεται για τη σωτηρία του ανθρώπου

στο Σ. Β. π2Παρατηρητής εκπομπής: Θα ήθελα να μου απαντήσετε κ. Σωτηρόπουλε ποιά είναι η ορθόδοξη άποψη περι της σωτηρίας του ανθρώπου και ποιοί θα πάνε εις τον ουρανό.

Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Η σωτηρία είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων, του θείου και του ανθρωπίνου. Απο την πλευρά του ανθρώπου χρειάζεται πίστις, αγάπη, πνευματικός αγώνας και μετάνοια για τις αμαρτίες του, και εξομολόγηση σε πνευματικό πατέρα και μυστήρια, θεία κοινωνία και λοιπά, απο την πλευρά του ανθρώπου. Και απο την πλευρά του Θεού χρειάζεται το έλεος Του.
Πρόσεξε τί είπα, χρειάζεται πίστις πρώτα. Και όταν λέμε πίστις εννοούμε ορθή πίστη. ΌπουLast_Judgement_300p υπάρχει η ορθή πίστις, ισχύουν και τα υπόλοιπα. Όπου υπάρχει η αίρεσις, αποκλείεται ο άνθρωπος από τη Βασιλεία του Θεού, το λέει καθαρά και ξάστερα η Αγία Γραφή. Οι αιρέσεις χαρακτηρίζονται ως πράγματα απωλείας, αιρέσεις απωλείας. Υπάρχουν δυσνόητα χωρία στη Γραφή, τα οποία οι αμαθείς διαστρέφουν προς ιδίαν αυτών απώλεια, προς καταστροφή, για να πάνε στη κόλαση.

Όλη την εκπομπή θα τη δείτε ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: