ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Το μαρτυρικό πνεύμα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Σήμερα συμπληρώνονται 19 χρόνια και 3 μήνες από τον αδικότατο και παράλογο «αφορισμό» του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου και απο σήμερα θα ακολουθήσει τριήμερο μικρό αφιέρωμα για τον «αφορισμό» του. Παρακάτω παραθέτουμε για σήμερα, απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Ευσεβείς, πονηροί και γόητες» (Β’ Τιμ. γ’ 10-15) (12-2-2006), όπου κάνει αναφορά στον λόγο του «αφορισμού» του και φαίνεται και το μαρτυρικό πνεύμα του κ. Σωτηρόπουλου.

Το μαρτυρικό πνεύμα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Κείμενα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για τον π.Αυγουστίνο Καντιώτη Δεν περιαυτολογώ, εγώ το ερμηνεύω αυτό το χωρίο καλά, καλύτερα απο εκείνον τον καθηγητή, γιατί είμαι δεδιωγμένος. Γιατί είμαι δεδιωγμένος; Διότι ήλεγξα έναν αρχιεπίσκοπο που έλεγε τον Χριστό αμαρτωλό, την Αγία Γραφή παραμύθι, τον άνθρωπο κτήνος, την Ορθοδοξία μετά τον παπισμό και λοιπά. Και αντί να τιμωρηθεί ο αρχιεπίσκοπος, τιμωρήθηκα εγώ! Χαρά και αγαλλίαση. Χαρά και αγαλλίαση! Και εύχομαι όλοι να διωκόμεθα. Και αν έρθει ο αντίχριστος στις ημέρες μας, -δεν ξέρουμε πότε θα ῤθεί, πάντως κοντά είναι και 100 χρόνια να κάνει να ‘ρθεί δεν είναι μακρυά- και αν έρθει ο αντίχριστος να μας αξιώσει ο Θεός να γίνουμε όλοι μάρτυρες. Το μεγαλύτερο προνόμιο!

Την ομιλία θα την βρείτε με τον αριθμό 441 στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: