ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο Oρθόδοξος έχει αγωνία αλλά και ελπίδα για τη σωτηρία του

Παρουσιάζουμε παρακάτω απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα, απο εκπομπή με διάλογο μεταξύ του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου και αιρετικού πεντηκοστιανού, στο πατρινό τηλεοπτικό σταθμό “SUPER B”, το 1996.

Ο Oρθόδοξος έχει αγωνία αλλά και ελπίδα για τη σωτηρία του

ΝΙΣ SB 17πΟι προτεστάντες θεωρούν ότι είναι σεσωσμένοι, η Γραφή λέει είμεθα σεσωσμένοι και δεν είμεθα σεσωσμένοι. Θα εξηγήσω τώρα αυτά. Από την πλευρά του Θεού είμεθα σεσωσμένοι. Με ποιά έννοια; Ότι ο Θεός με τη θυσία Του εξασφάλισε σωτηρία για όλους τους ανθρώπους. Απο την πλευρά τη δική μας, είμεθα σεσωσμένοι ή μη σεσωσμένοι. Εαν οικειοποιηθούμε, προσλάβουμε αυτή τη σωτηρία που εξασφάλισε ο Χριστού, είμεθα σεσωσμένοι. Εαν καταφρονήσουμε τη θυσία του Χριστού και δεν μετέχουμε της πνευματικής ζωής, δεν είμεθα σεσωσμένοι. Γι’ αυτό λέει ο Παύλος, «μετα φόβου 25cf258425ce25bf25ce25bf25ce25bd25ce25bf25ce25bc25ce25b125cf258425ce25bf25cf258525ce259d25ce259925ce25a325ce25bc25ce25b525cf258025ce25b525cf258125ce25b925ceκαι τρόμου την εαυτών σωτηρίαν κατεργάζεσθε». Παύλος ήταν, μέχρι τρίτου ουρανού ανέβηκε, λοιπόν, θαύματα έκανε, νεκρούς ανέσταινε, και εφοβείτο και έλεγε, «Φοβούμαι μήπως κηρύξω, σωθούν άλλοι και εγώ αποδοκιμαστώ από τον Θεό». Λοιπόν ο ορθόδοξος έχει αγωνία για την σωτηρία του. Έχει πόθο σωτηρίας, ελπίδα σωτηρίας, αγωνία για τη σωτηρία, δεν λέει όμως «σίγουρα είμαι σεσωσμένος», αυτό το λέει μόνο ο προτεστάντης. Μέχρι την Ομιλίες του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα τον Μοναχισμό και μεγάλες άγιες μορφές του τελευταία στιγμή.

Θα αναφέρω κάτι από το Μέγα Αντώνιο, από το βίο του Μ. Αντωνίου. Ήρθε ο διάβολος να πειράξει την τελευταία στιγμή τον Μ. Αντώνιο, να τον ανατρέψει την τελευταία στιγμή ο παμπόνηρος και του λέει «Ε Αντώνιε, με πολέμησες σε όλη τη ζωή σου, δεν κατόρθωσα τίποτα, με νίκησες. Πας τώρα στον Παράδεισο, σώθηκες». Και λέει ο Αντώνιος «ακμήν ουκ οίδα», ακόμη δεν ξέρω, αφού η ψυχή είναι μέσα στο σώμα, ακόμα δεν είμαι πεπεισμένος. Μόλις βγήκε η ψυχή, τότε είπε «τώρα δεν σε φοβούμαι σατανά».

Όλη την εκπομπή θα τη δείτε ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: