ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο θάνατος, ο μεγάλος δημοκράτης

Παραθέτουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την πολύ ωφέλιμη ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου «Τί είναι ο θάνατος Α’» που έγινε  στις 10-2-2002.

Ο θάνατος, ο μεγάλος δημοκράτης

Για το αναμφισβήτητο γεγονός της μεγάλης κατάπτωσης των δυνάμεων του αείμνηστου π. Αυγουστίνου μετά το 1998Ο θάνατος είναι δημοκράτης, ο μεγάλος δημοκράτης. Ενθυμούμαι τον πατέρα Αυγουστίνο που ανήγγειλε κάποτε ομιλία του με θέμα «Ο μεγάλος δημοκράτης», περίεργο θέμα. Πολλοί ήλθαν να ακούσουν την ομιλία νομίζοντας ότι θα ομιλήσει για κανένα μεγάλο πολιτικό άνδρα. Δεν ομίλησε για πολιτικό άνδρα, ομίλησε για τον θάνατο, ο οποίος είναι όντως μεγάλος δημοκράτης γιατί δεν κάνει διακρίσεις. Πεθαίνει ο πτωχός, πεθαίνει και ο πλούσιος, ο μεγαλοβιομήχανος, ο εφοπλιστής που έχει πυκτώσει την θάλασσα με τα καράβια, αυτός που έχει γεμίσει την Ελβετία με ράβδους χρυσού. Πεθαίνει ο εργάτες, πεθαίνει ο εργοδότης και ο εργοδιώκτης, λέγω εργοδιώκτης, διότι πολλοί εργοδότες είναι ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟεργοδιώκτες όπως ήταν οι Φαραώ, απέναντι του Ισραηλιτικού λαού. Πεθαίνει ο δούλος και ο υπηρέτης, πεθαίνει και ο κύριος τους, το αφεντικό τους. Πεθαίνει ο αγράμματος και αστοιχείωτος, πεθαίνει και ο εγγράμματος, ο επιστήμων, ο σοφός, ο μεγάλος συγγραφεύς. Πεθαίνει ο άσημος, πεθαίνει και ο επίσημος, ο υπουργός, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της δημοκρατίας, ο βασιλιάς, ο αυτοκράτορας, ο πλατητάρχης, όλοι αυτοί πεθαίνουν ευτυχώς όπως εμείς. Λέγω ευτυχώς ίνα μη το κακόν αθάνατον γένηται.

Ο τίτλος είναι του ιστολογίου μας.

Την ομιλία θα την βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Ο θάνατος για τον άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο ήταν ζωή, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: