ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για την Ορθοδοξία

Για την σημερίνη Κυριακή της Ορθοδοξίας, παρουσιάζουμε απομαγνητοφωνημένο το μεγαλύτερο απόσπασμα από τον σύντομο λόγο του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, για την Ορθοδοξία, στη τηλεοπτική εκπομπή του κ. Ευάγγελου Κουτρουμπέλη με διάλογο μεταξύ του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου και αιρετικού πεντηκοστιανού, στο πατρινό τηλεοπτικό σταθμό “SUPER B”, το 1996.

Για την Ορθοδοξία

ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΩΝ Ι. ΕΙΚΟΝΩΝ

Τώρα κ. Κουτρουμπέλη, θέλετε να πω λίγα λόγια για την Κυριακή της Ορθοδοξίας; Χθες αγαπητοί τηλεθεαταί, εμείς οι Ορθόδοξοι εορτάσαμε την Ορθοδοξία. Η Ορθοδοξία όπως είχε εκφραστεί σοφός αείμνηστος καθηγητής μου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Παναγιώτης Μπρατσιώτης, η Ορθοδοξία κατα την Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάζει την ονομαστική της εορτή. Χθες είχαμε λοιπόν την ονομαστική εορτή της Ορθοδοξίας.

Τί σημαίνει Ορθοδοξία; Το λέγει η ίδια η λέξις, είναι το ορθώς δοκείν, το ορθώς δοξάζειν, η ορθή δόξα, το ορθό δόγμα δηλαδή, η ορθή πίστις. Αυτό σημαίνει Ομιλίες του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για τους δαίμονες, δαιμονικά φαινόμενα και τα έργα τους Ορθοδοξία, η ορθή πίστις. Ο μεγάλος εχθρός του Θεού και των ανθρώπων, ο διάβολος και σατανάς, προσπάθησε να νοθεύσει, να διεστρέψει, να καταστρέψει την αλήθεια, την ορθή πίστη με τις αιρέσεις, δημιούργησε εκατοντάδες και χιλιάδες μέχρι σήμερα αιρέσεις. Σήμερα υπάρχουν στον προτεσταντικό χώρο, χιλιάδες αιρέσεις αλλά η Ορθοδοξία δεν διαλύθηκε, διατηρήθηκε στην Εκκλησία, την οποία το Πνεύμα το Άγιο, σύμφωνα με τον λόγο του Χριστού, οδηγεί «εις πάσαν την αλήθειαν», σε ολόκληρη την αλήθεια.

25cf258425ce25bf25ce25bf25ce25bd25ce25bf25ce25bc25ce25b125cf258425ce25bf25cf258525ce259d25ce259925ce25a325ce25bc25ce25b525cf258025ce25b525cf258125ce25b925ceΗ ορθή πίστις, η Ορθοδοξία διατηρήθηκε στην Εκκλησία η οποία είναι, κατα τον λόγο του απ. Παύλου, «ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας». Δεν το λέμε επειδή είμεθα ορθόδοξοι, είναι ιστορική αλήθεια ότι η Εκκλησίας μας δεν άλλαξε κανένα απο τα δόγματα της αρχαίας ενωμένης Χριστιανοσύνης. Εμείς οι Ορθόδοξοι σήμερα στον 20ο αιώνα, πιστεύουμε τα ίδια ακριβώς δόγματα που πίστευε η Χριστιανοσύνη, η Εκκλησία των 8 πρώτων αιώνων. Έχω προκαλέσει αναρίθμητες φορές τους ετεροδόξους, παπικούς, προτεστάντες, χιλιαστάς, να αποδείξουν, ότι εμείς οι ορθόδοξοι αλλάξαμε έστω ένα μικρό δόγμα της αρχαίας Εκκλησίας. Δεν μπορούν να αποδείξουν τέτοιο πράγμα.

Όλη την εκπομπή θα τη δείτε ΕΔΩ

Δείτε και Τί χρειάζεται για τη σωτηρία του ανθρώπου, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: