ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για τους αιρετικούς παρθενομάχους

Χθές εορτάσαμε τον Ευαγγελισμό «της Παρθένου, της κατ’ εξοχήν Παρθένου» (δείτε ΕΔΩ) και προχθές την Κυριακή της Ορθοδοξίας, γι’ αυτό παραθέτουμε το παρακάτω αντιαιρετικό απόσπασμα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου απο την ομιλία του με θέμα «Η κεκλεισμένη πύλη (Ιεζ. 44:1-2)» (17-12-2000).

Για τους αιρετικούς παρθενομάχους

ονομα ΝΙΣωτ 2 πΠοιό μήνυμα έρχεται απο την μητέρα του Χριστού, επι τη βάση αυτής της προφητείας; Ποιό μήνυμα έρχεται; Το μήνυμα ότι η παρθενική ζωή έχει υπερέχουσα αξία και αν κανείς ακολουθεί τον άγαμο και παρθενικό βίο, δεν πρέπει να τον κατηγορούμε όπως συμβαίνει από κοσμικούς χριστιανούς, κοσμικός χριστιανός οξύμωρο σχήμα, που αν πρόσωπο της οικογενείας τους, αν παιδί τους ακολουθήσει τον παρθενικό βίο, αναστατώνονται και κάνουν πόλεμο εναντίον του παιδιού τους και μπορεί να τον εισαγάγουν σε ψυχιατρείο να τον βγάλουν τρελλό. Αναστατώνονται οικείοι, αναστατώνονται συγγενείς, αναστατώνονται φίλοι, κράτος ολόκληρο μπορεί να αναστατωθεί απο τον θόρυβο που Για τους ύμνους του Ευαγγελισμού της Θεοτόκουδημιουργούν οι δημοσιογράφοι. Αυτό είναι πολύ μεγάλη αμαρτία. Όπως αυτοί που πολεμούν τον γάμο, οι εγκρατίτες όπως λέγονταν στην αρχαία εποχή είναι αιρετικοί, έτσι και οι παρθενομάχοι, αυτοί που πολεμούν την παρθενική ζωή είναι αιρετικοί και περισσότεροι είναι αυτοί αιρετικοί επειδή η παρθενική ζωή κατα Παύλον είναι ανώτερη απο την έγγαμη ζωή. Και τα δύο είναι χαρίσματα του Θεού λέγει ο Παύλος αλλά το ένα είναι ανώτερο από το άλλο. Ο Παύλος τα λέει αυτά τα πράγματα. Να μη διώκουμε λοιπόν την άγαμη και παρθενική ζωή αλλά να την εκτιμούμε και να την θαυμάζουμε, τότε θα είναι ειλικρινείς οι ύμνοι και τα εγκώμια που απευθύνουμε προς τη μητέρα του Χριστού όταν την εγκωμιάζουμε ως Αγνή, ως Σεμνή, ως Παρθένο και ως Αειπάρθενο. Αλλιώς δεν θα αρμόζουν στα χείλη μας αυτά τα εγκώμια.

Την ομιλία θα την βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Για την αρετή της Παρθενίας της Παναγίας μας, απόσπασμα από ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: