ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Η Ελλάδα είχε πίστη στον Χριστό

Για την πίστη της Ελλάδας παλαιότερα και των αγωνιστών του 1821 στον Χριστό, παραθέτουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα, για την εορτή, από την πολύ ωφέλιμη ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου «Οι αρετές της Παναγίας».

Η Ελλάδα είχε πίστη στον Χριστό

ονομα ΝΙΣωτ 2 πΕίχε η Παναγία Πίστη, είχε και η Ελλάδα πίστη. Το Βυζάντιο δεικνύει ότι η Ελλάδα είχε πολύ μεγάλη πίστη. Έφθανε η πίστις της μέχρι τα άστρα του ουρανού, έσειε τα άστρα του ουρανού. Και επι Τουρκοκρατίας πολύ μεγάλη η πίστη της. Και όταν έγινε η Επανάσταση απο μεγάλη πίστη ήταν, θαύμα πίστεως ήταν η Επανάστασις. Η πίστις25 Μαρτιου ΓΕΣ ηλέκτρισε τους ολίγους Έλληνας και ξεσηκώθηκαν και ομολόγησαν οι ήρωες ότι απο πίστη κινήθηκαν και για την Πίστη κινήθηκαν και επαναστάτησαν και νίκησαν. Και η Επανάστασις και οι αγώνες και η έκβασις της Επαναστάσεως είναι θαύματα. Και δεν μας ενδιαφέρει τί λέγουν οι αχρείοι εκείνοι ιστορικοί, ορισμένης πολιτικής κατευθύνσεως, οι αναίσθητοι αυτοί άνθρωποι, οι πλαστογράφοι των κειμένων, οι πλαστογράφοι της ιστορίας. Δεν μας ενδιαφέρει τί λέγουν. Πλαστογραφούν την ιστορία, οι κύριοι αυτοί. Μας ενδιαφέρει τί λέγουν οι ήρωες, που ξεσηκώθηκαν και μας χάρισαν την ελευθερία. «Για την Πίστη του Χριστού την αγία» είπαν «και για της πατρίδος την ελευθερία». «Υπερ πίστεως πρώτον και έπειτα υπερ πατρίδος». Και «ο Θεός» έλεγε ο αρχιστράτηγος Κολοκοτρώνης, η μεγαλύτερη Κολοκοτρώνηςπροσωπικότης του κατα ξηράν ιερού αγώνος, «ο Θεός έχει βάλει την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδος και δεν ημπορεί να την πάρει πίσω». Δια πίστεως οι πατέρες ημών, οι ήρωες του 1821, κατηγωνίσαντο βασιλείαν, αυτοκρατορίαν ολόκληρον. Δια πίστεως εγεννήθησαν ισχυροί εν πολέμω, παρεμβολάς έκλιναν αλλοτρίων. Δια πίστεως έλαβον εξ αναστάσεως την πατρίδα αυτών.

Την ομιλία θα την βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: