ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για την σημερινή κατάσταση των κληρικών

Παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα, για τη σημερινή κατάσταση των κληρικών, απο την τηλεοπτική εκπομπή του κ. Γεώργιου Ζερβού, θαρραλέου και πιστού δημοσιογράφου και διευθυντού της παλαίμαχης εκκλησιαστικής εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» με τον κ. Νικολάο Σωτηρόπουλο με θέμα «Προφητείες του αγίου Κοσμά του Αιτωλού», που έγινε το 2007 στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Για την σημερινή κατάσταση των κληρικών

Τκληρικοιηλεθεατής: Έχω μπροστά μου ένα σύγγραμμα του αρχιμανδρίτου Τίτου Καρατζά, ιεροκήρυκος Παραμυθίας, Φιλιάτρου και Γηρομερίου στο οποίο αναφέρεται και μάλιστα έχει καταχωρήσει την πράξη της Συνόδου της Εκκλησίας, με βάση την οποία γίνεται η επίσημη αναγνώριση του πατρο Κοσμά του Αιτωλού ως επίσημου αγίου της Εκκλησίας, με ημερομηνία 20 Απριλίου 1961. Ο πατρο Κοσμάς εκοιμήθη ως γνωστόν το 1779. Η τόση μεγάλη καθυστέρηση απο την επίσημη Εκκλησία ως άγιο, έχει σχέση με την προφητεία του πατρο Κοσμά που λέει ότι θα έλθει ημέρα όπου οι ιερείς θα είναι ασεβέστεροι όλων;

ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ Π.ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ πΝικόλαος Σωτηρόπουλος: Είπε και αυτή την προφητεία ο άγιος Κοσμάς, δύο προφητείες, ότι θα ‘ρθεί καιρός που αυτή η αρμονική σχέση που υπάρχει μεταξύ κλήρου και λαού, δεν θα υπάρχει. Και επίσης είπε ότι οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των πάντων. Ε δυστυχώς, πολλοί κληρικοί σήμερα είναι όντως επαγγελματίες, ασεβείς, οικουμενισταί, βλέπουμε εκεί, προδότες της Πίστεως, κ.λπ., αμοραλισταί. Aλλά δόξα τω Θεώ υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό ποσοστό καλών κληρικών, και ιερέων και αρχιερέων.

Όλη την εκπομπή μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ

Η εικόνα του αγίου Κοσμά είναι απο το βιβλίο του π. Αυγουστίνου, εκδόσεις της αγαπημένης Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας του «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ».

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: