ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Πάσχα, η μεγαλύτερη χαρά του Ορθόδοξου Χριστιανού

Πάσχα, η μεγαλύτερη χαρά του Ορθόδοξου Χριστιανού

Δυνάμει του σταυρού και της αναστάσεωςΚυριακή του Πάσχα. Αυτό, πού η Εκκλησία μας το πρωί του Μ. Σαββάτου προανήγγειλε, τώρα διακηρύττει στεντορεία τη φωνή. Αυτό που κρατούσε σαν μυστικό, τώρα διαλαλεί σ’ όλη την οικουμένη. Χριστός Ανέστη! «Αύτη η κλητή και αγία ημέρα, η μία των Σαββάτων, η βασιλίς και κυρία». «Φωτίζου, φωτίζου, η νέα Ιερουσαλήμ». «Πάσχα το τερπνόν. Πάσχα Κυρίου Πάσχα«. «Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει». Ο ένας αναστάσιμος ύμνος ωραιότεροςΚοσμάς ο Αιτωλός απόδειξη της Αληθείας από τον άλλο. Πραγματική πνευματική πανδαισία. «Να ευφραίνεσθε όπου είσθε Ορθόδοξοι χριστιανοί, και να κλαίετε δια τους ασεβείς και αιρετικούς όπου περιπατούν εις το σκότος», συμβούλευε ο Πατροκοσμάς. Τη μεγαλύτερη χαρά και ευφροσύνη ο Ορθόδοξος χριστιανός αισθάνεται την ημέρα του Πάσχα. Αυτή τη χαρά ας προσπαθήσωμε, αδελφοί, να αισθανθούμε το εφετινό Πάσχα και εμείς, με την Χριστός Ανέστη!κατάλληλη φυσικά προετοιμασία. Με μετάνοια, εξομολόγησι, νηστεία, θεία Κοινωνία. Ας μη επιτρέψωμε στην κρίσι, που μας μαστίζει, να μας κλέψη τη χαρά της Αναστάσεως.

 

Μικρό αποσπάσμα από το άρθρο <<ΧΡΙΣΤΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, Κοινή σταυροαναστάσιμη πορεία>> του κ. Χρήστου Κων. Λιβανού, που δημοσιεύθηκε στο Ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, τεύχος Απριλίου 2013, που πριν απο λίγες μέρες εκδόθηκε.

Θα το βρείτε στο Ορθόδοξο βιβλιοπωλείο Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα.
Ο τίτλος του αποσπάσματος είναι του ιστολογίου μας.
Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Πάσχα, η μεγαλύτερη χαρά του Ορθόδοξου Χριστιανού

  1. ανωνυμος on said:

    ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: