ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Αδύνατη η αληθινή ένωση με τους σημερινούς παπικούς

Παραθέτουμε πολύ μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την πολύ ωφέλιμη παλαιά ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Ο Παπισμός».

Αδύνατη η αληθινή ένωση με τους σημερινούς παπικούς

cf80ceb1cf80ceb1cf822Επειδή όμως ο Πάπας είναι πανίσχυρος κοσμικώς, κυβερνάει 600 εκατομμύρια ρωμαιοκαθολικούς, έχει φοβερή διπλωματία, υπολογίζεται απο τους εξουσιαστάς της γης, έχει μεθύσει. Και ξέρετε πώς μας βλέπουν αυτοί οι παπικοί εμάς τους ορθοδόξους. Μας άφησαν 400 χρόνια στη δουλεία. Πώς μας βλέπουν; «Κώνωπα επι κέρατος βοός». Τεράστιο εγωισμό αυτοί. Προσωπικώς δε κάθε Πάπας επειδή εξαίρεται, θεοποιείται, τείνει να πιστεύσει ότι είναι θεός! Μας βλέπουν λοιπόν έτσι υποτιμητικά. Και γι’ αυτό επι του παρόντος τουλάχιστον φαίνεται αδύνατον να μετανοήσουν αυτοί οι άνθρωποι και να γίνει αληθινή ένωσις, ένωσις επάνω στο έδαφος της αληθείας.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου

Δείτε και Για την κούφια αγαπολογία των Παπών, πατώντας ΕΔΩ

Παπισμός=Εωσφορισμός, πατώντας ΕΔΩ
ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

3 thoughts on “Αδύνατη η αληθινή ένωση με τους σημερινούς παπικούς

  1. παναγιώτης on said:

    Οι παπικοί, με τεράστιο εγωισμό, μάς βλέπουν σαν «κώνωπα επί κέρατος βοός». Εμείς γνωρίζοντες ότι βρισκόμαστε εν αληθεία, πως πρέπει να τους βλέπουμε;;;;; Καρδινάλιοι κατά καιρούς ομολογούν την πλάνη τους και την αδυναμία τους, «λόγω γοήτρου», να επιστρέψουν στην αρχέγονη πηγή την ορθοδοξία, πως πρέπει να τους βλέπουμε, όταν καθολικοί ιερείς ,για να το πω πειραιώτικα, την κοπανάμε από την εκκλησία του πάπα ξεκινώντες από την αρχή γινόμενοι απλοί μοναχοί στο άγιον όρος;;;….. Πως πρέπει να βλέπουμε τα 600εκ των οπαδών του πάπα, που και αυτοί ο,πως και μείς καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα;;;;; Πως, Αιρετικοί που ανακαλύπτουν την ορθοδοξία επιστρέφουν σε αυτήν, πρέπει να βλέπουν εμάς που την κατέχουμε και ζούμε ασώτως;;;;;;;;;;;;;

    • Παναγιώτη εμείς πρέπει να τους βλέπουμε σαν πλανεμένους αδελφούς μας που έχουν την ανάγκη της βοήθειας μας για να έρθουν στον δρόμο της αλήθειας που είναι η Ορθοδοξία.
      Οι αιρετικοί δεν πρέπει να κοιτάνε όσους ορθοδόξους ζουν άσωτα αλλά όσους Ορθόδοξους βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας της ορθόδοξης ζωής και ζούν όπως θέλει ο Θεός. Και υπάρχουν τέτοιοι και στις ημέρες μας και μέχρι συντελεία του αιώνος, θα υπάρχουν.

    • Να σε διορθώσουμε ότι εμείς έχουμε σχέση με την πραγματικότητα, οι αιρετικοί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα της Ορθοδοξίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: