ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για την Α’ Οικουμενική Σύνοδο

Επειδή χθες ήταν Κυριακή της Α’ Οικουμενικής Συνόδου που αντιμετώπισε την αίρεση του Αρείου, η ανάρτηση μας ήταν και για τους αντιοικουμενιστικούς αγώνες του κ. Νικόλαου Σωτηρόπουλου, σήμερα παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένο το απόσπασμα από ομιλία του κ. Σωτηρόπουλου που είχαμε παρουσιάσει και μπορείτε να το ακούσετε ΕΔΩ, για την Α’ Οικουμενική Σύνοδο.

Για την Α’ Οικουμενική Σύνοδο

ΧΡ ΙΗΛοιπόν εκεί κάτω στην Αλεξάνδρεια παρουσιάστηκε ένας παπάς με εωσφορικό εγωισμό. Η Εκκλησία σε όλη την τότε γνωστή οικουμένη πίστευε τον Χριστό ως Θεό, Αληθινό Θεό, ως τον Ένα της Τριάδος, ομοούσιο με τον Πατέρα και με το Πνεύμα το Άγιο. Ο Άρειος, αυτός ο παπάς ο υπερήφανος, για να ακουστεί το όνομά του, να δημιουργηθεί θόρυβος γύρω από το όνομά του, βγήκε και κήρυξε ότι ο Χριστός δεν είναι αληθινός Θεός, είναι κτίσμα, δημιούργημα, όπως είναι οι άνθρωποι και όπως είναι οι άγγελοι.

Δύο ομιλίες του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, σχετικές με τον άδικο αφορισμό. Η μία ομιλία-κεραυνός για τον άδικο και άκυρο αφορισμό του, η δεύτερη πιο γενική Αναστατώθηκε η οικουμένη, μεγάλος σάλος. Σειόταν ολόκληρη η αυτοκρατορία! Γιατί τότε υπήρχαν πολλοί ζωντανοί χριστιανοί, όχι ψοφίμια. Και ο Κωνσταντίνος, ευαίσθητος ψυχή συνεκάλεσε την Α’ Οικουμενική Σύνοδο, στην Νίκαια της Βιθυνίας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που ο Άρειος και να επέλθει ειρήνη στην Εκκλησία και στην αυτοκρατορία. Μέσα στη Σύνοδο, ο Κωνσταντίνος, δεν καθόταν σε υψηλό θρόνο, ως βασιλεύς, ως αυτοκράτωρ, καίτοι κυβερνούσε Ανατολή και Δύση, Βορρά και Νότο. Ενώ οι σημερινοί άρχοντες τί κυβερνούν, μια μικρή Ελλάδα, μια Ελλαδίτσα, ένα ρετάλι που έμεινε λόγω των αμαρτιών μας. Καθόταν σ’ ένα A' Oikoumenikiχαμηλό θρόνο Και υποδεχόταν τους αγίους επισκόπους -είχε βγει η Εκκλησία μέσα από τους διωγμούς, μέσα από τα αίματα και πολλοί επίσκοποι ήταν ομολογηταί της Πίστεως, είχαν βασανιστεί, άλλον του είχαν βγάλει τα μάτια, άλλου του είχαν κόψει τη μύτη, τη γλώσσα, τα αυτιά, το χέρι ή το πόδι- και ο Μ. Κωνσταντίνος σηκωνόταν και όταν έμπαινε ένας ομολογητής της Πίστεως, τον πλησίαζε και τον ασπαζόταν και ζητούσε την ευχή του και την προσευχή του. Μάλιστα.

Θα τις βρείτε στο Ορθόδοξο βιβλιοπωλείο Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου,
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Για το φιλότιμο, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: