ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για τον ήρωα Υπαρχιφύλακα Γεώργιο Ανδριτσόπουλο

Για τον ήρωα Υπαρχιφύλακα Γεώργιο Ανδριτσόπουλο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ2πΣήμερα συμπληρώθηκε 1 μήνας απο το 40ήμερο Μνημόσυνο του 37χρονου ήρωα Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Ανδριτσόπουλου που δολοφονήθηκε απο Αλβανούς εγκληματίες στις 17 Ιουνίου στο Δίστομο. Ο Γεώργιος Ανδριτσόπουλος ήταν αδελφός του αείμνηστου Μνημόσυνο για τον αείμνηστο ιεροκήρυκα π.Αυγουστίνο Ανδριτσόπουλο. Θα ομιλήσει και ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Ανδριτσόπουλου που συνδεόταν στενά με τον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο και κοιμήθηκε στις 13 Αυγούστου 2010, σε ηλικία 42 χρονών (δείτε ΕΔΩ).

Παρακαλούμε τους καλούς αναγνώστες μας να προσεύχονται υπερ ανάπαυσης της ψυχής του Γεωργίου και ενίσχυσης της ευλογημένης γυναίκας του Μαρίας, που ήταν έγκυος στον 8ο μήνα όταν δολοφονήθηκε ο ήρωας σύζυγος της.

Παρακάτω παραθέτουμε δύο βίντεο απο το 40ήμερο Μνημόσυνο που έγινε Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δαφνιά Μακρυνείας Αγρινίου παρουσία του θαρραλέου Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμά. Στο Μνημόσυνο αυτό ήταν και ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος και κήρυξε. Στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνεται ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος κατα το κήρυγμα.

ΝΙΣ ΣΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως ενημερώνει και η σελίδα ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ NEWS (δείτε ΕΔΩ) «Στο κήρυγμα του ο Ιεροκήρυκας Νικόλαος Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στον χαρακτήρα του άτυχου Υπαρχιφύλακα ο οποίος ήταν θερμός ακροατής των κηρυγμάτων του».

Μέρος απο το κήρυγμα του κ. Σωτηρόπουλου ακούγεται στο 2ο βίντεο που παραθέτουμε πιο κάτω.

Ανακοίνωση συμπαράστασης για την οικογένεια του Γεώργιου εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας και κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση της γυναίκας και των ανηλίκων παιδιών του Γεώργιου Ανδριτσόπουλου, δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Αιωνία του η μνήμη!

Single Post Navigation

6 thoughts on “Για τον ήρωα Υπαρχιφύλακα Γεώργιο Ανδριτσόπουλο

 1. Αιωνία του η μνήμη

 2. Όλοι οι Αστυνομικοί και ιδιαίτερα οι Αξιωματικοί εκπαιδεύονται στους κανόνες της Πρακτικής Αστυνομίας και της Αστυνομικής Εμπλοκής με ενόπλους (κάθε χρόνο γίνεται εκπαίδευση σε όλους σε θέματα Αυτοάμυνας – Αυτοπροστασίας – Οπλοτεχνικής– Σκοποβολής που και εκεί τα διδάσκονται και πρέπει να τα εφαρμόζουν) , που ορίζουν στο να ΜΗΝ εισέρχονται οι Αστυνομικοί στο χώρο που κινούνται ένοπλοι και ότι αν επικρατεί σκοτάδι στους χώρους αυτούς (νύκτα ή υπόγειο κλπ), τότε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ σε αυτούς.
  – Οι ενέργειες που κάνει τότε ο Αστυνομικός είναι (όπως ορίζουν αυτοί οι κανόνες εμπλοκής) :
  α) εποπτεύουν – παρακολουθούν από μακριά και με ασφάλεια την περιοχή που κινούνται τα ένοπλα άτομα,
  β) ζητούν ενισχύσεις για να περικλείσουν ασφαλώς αυτή την περιοχή,
  γ) εφόσον διαπιστώσουν κίνηση των ενόπλων, ενημερώνουν το κέντρο ασυρμάτου – επιχειρήσεων και άρα όλους τους αστυνομικούς που προστρέχουν για βοήθεια
  δ) εφόσον διαπιστώσουν ότι οι ένοπλοι κινούνται και βγαίνουν από την περιοχή που αστυνομικά εποπτεύεται, τότε ενημερώνουν το κέντρο ασυρμάτου και ζητούν την άδεια για να τους ακολουθήσουν από μακρώθεν και σε όλη την διαδρομή συνεχίζουν την ενημέρωση, ώστε αστυνομικές δυνάμεις να συντονισθούν και εγκλωβίσουν – ακινητοποιήσουν με ασφάλεια τους ενόπλους, σε άλλο σημείο,
  ε) ΠΟΤΕ δεν εισέρχονται στον χώρο που κινούνται οι ένοπλοι, αλλά όταν έλθουν οι ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις, τότε περικλείουν το χώρο, σφραγίζοντας τον για να μην διαφύγουν οι δράστες και περιμένουν εντολές από την ηγεσία, για χρονοβόρα παρατεταμένη απομόνωση των δραστών με σκοπό να παραδοθούν από την κούραση και την ψυχική πίεση που αισθάνονται, ενόψει της επικείμενης σύλληψης τους και του παρατεταμένου χρόνου της απομόνωσής τους – εγκλωβισμού τους.
  – Αυτά δείχνουν αν έχει και ποιος ευθύνη στην όλη ιστορία που χάθηκε ένας συνάδελφος και αυτά πρέπει να γνωρίζει η οικογένεια του νεκρού αστυνομικού για να αναζητήσει το δίκιο της στην όλη υπόθεση.

  • Ευχαριστούμε τον αγαπητό δεύτερο σχολιαστή για την ενημέρωση, που θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε στην οικογένεια του ήρωα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου. Μια διόρθωση μόνο στην τελευταία σας πρόταση, ο Γεώργιος Ανδριτσόπουλος δεν είναι νεκρός, μόνο το σώμα του είναι νεκρό, ο άνθρωπος όμως είναι πρώτα απο όλα ψυχή. Το σώμα του θα είναι νεκρό μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου που θα ανασταθεί και θα ενωθεί με την ψυχή του με δόξα που δεν θα τελειώνει ποτέ.

 3. Ο λογαριασμός για οικονομική ενίσχυση είναι ακόμα ενεργός?

 4. Μάθαμε ότι τελικά ο λογαριασμός για την ενίσχυση της οικογένειας του Γεωργίου Ανδριτσόπουλου έχει μπλοκαριστεί. Για ότι νεώτερο μάθουμε, θα σας ενημερώσουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: