ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Γιατί είναι σημαντικό να ξέρουμε την αλήθεια για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου

Σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια απο την μετάβαση στους ουρανούς του μακαριστού π. Αυγουστίνου, του πνευματικού πατέρα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου και γι’ αυτό απο σήμερα θα αρχίσουμε μικρό τριήμερο αφιέρωμα στον π. Αυγουστίνο.

 

Γιατί είναι σημαντικό να ξέρουμε την αλήθεια για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου

 

agios_AYGOUSTINOS ΠΕΡΚάποιοι ή κάποιες ίσως δεν καταλαβαίνουν και άλλοι ή άλλες καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν γιατί χρειάζεται να μάθουμε για την αλήθεια γύρω απο το βαθύτατο και τίμιο γήρας του π. Αυγουστίνου Καντιώτη και λένε ότι πρέπει να παρουσιάζουμε ψεύτικη εικόνα για τον π. Αυγουστίνο και να μην εμφανίζουμε την πραγματική κατάσταση της υγείας του, γιατί αν δείχνουμε τις ασθένειες και την μεγάλη κατάπτωση των δυνάμεων του που είχε, τότε σημαίνει ότι δεν τον τιμάμε. Παρουσιάζουν με δύο λόγια την απάτη και το ψέμα, σαν την μόνη σωστή στάση που πρέπει να έχουμε για το ζήτημα του βαθύτατου γήρατος του π. Αυγουστίνου. Μας προτείνουν να λέμε ψέματα και απάτες γιατί τότε τιμάμε, κατα τη τραγελαφική γνώμη τους, τον π. Αυγουστίνο!

στρουθοκαμηλοιΓια να στηρίξουν αυτές τις κωμικές και τραγελαφικές γνώμες τους υποκρίνονται ότι πιστεύουν ή έχουν παρασυρθεί και πιστεύουν στα αλήθεια λανθασμένα, αυτοί ή αυτές, ότι τιμή για κάποιον γονέα ή συγγενή μας γέροντα ασθενή, με αμνησία και μεγάλη κατάπτωση των δυνάμεων του, είναι να δίνουμε ψεύτικη εικόνα για τα γηρατειά του και να λέμε ψέματα ότι έλεγχε τα πράγματα, ότι δεν είχε σοβαρές ασθένειες, ότι είχε όλες τις δυνάμεις του και τα όμοια. Αν εμφανίσουμε την πραγματικότητα όπως έχει, τις σοβαρές ασθένειες του γέροντα συγγενή μας και ότι έπεφτε θύμα παραπλάνησης και παραπληροφόρησης, ότι ξεχνούσε, ότι ήταν σαν μωρό παιδί και τον έκαναν ό,τι ήθελαν κάποιοι, τότε αυτό το θεωρούν ή καμώνονται ότι το θεωρούν έλλειψη σεβασμού προς τον γονέα ή συγγενή μας γέροντα!

Αυτά τα κωμικά και τραγελαφικά λένε ξεδιάντροπα και προκαλούν το γέλιο σε κάθε λογικό άνθρωπο που έχει και την μικρότερη νοημοσύνη κανονικού ανθρώπου. Η πραγματικότητα είναι η αντίστροφη απο αυτή που -στη καλύτερη περίπτωση- ανόητα πιστεύουν ή υποκρίνονται ότι πιστεύουν για να καλύψουν τις ανομίες τους ή τις ανομίες άλλων φιλικών τους ανθρώπων. Αν δηλαδή ο γέροντας γονέας ή ο συγγενικός γέροντας εξαιτίας των σοβαρών ασθενειών και του βαθύτατου γήρατος του, έπεφτε θύμα ξεδιάντροπων εκμεταλλευτών που τον παραπληροφορούσαν, τον πίκραιναν, τον πίεζαν, τον πλαστογραφούσαν κ.λπ., τότε το να εμφανίζεις τις παραπληροφορήσεις, τις πλαστογραφίες και τις μετα απο παραπληροφορήσεις αποφάσεις του γέροντα γονέα σου ή συγγενή σου, σαν δικές του αποφάσεις που δήθεν γίνονται με πλήρη γνώση της πραγματικότητας και ελευθερίας, αυτό είναι μεγάλη ασέβεια και έλλειψη σεβασμού και απάτη. Στην περίπτωση αυτή άτιμος και ασεβής δεν είναι αυτός που λέει την αλήθεια για το γήρας του γέροντα γονέα του ή συγγενή του, αλλά αυτός που δόλια την κρύβει για να εμφανίσει τις άτιμες πιέσεις και πλαστογραφίες ή τις παραπληροφορήσεις του γέροντα, σαν να είναι πραγματικά δικές του! Τέτοια αντιστροφή της πραγματικότητας δεν γίνεται ανεκτή από κάθε άνθρωπο που έχει λίγο αίσθημα δικαίου. Ασεβής και ανέντιμος είναι αυτός που δεν λέει την αλήθεια ότι πάσχει ο γονέας ή ο συγγενής απο γεροντικές ασθένεις -όπως αμνησία για παράδειγμα- και δεν λέει την αλήθεια ότι δεν είναι δικά του όλα αυτά που εμφανίζονται με απατεωνίστικο τρόπο ως δικά του και όχι αυτός που λέει την αλήθεια. Αυτός που λέει την αλήθεια αξίζει κάθε σεβασμό και τιμή γιατί σώζει το κύρος του γέροντα γονέα ή συγγενή του. Είναι γνωστό όμως ότι η αλήθεια δεν αρέσει στους ανθρώπους που βασίστηκαν πάνω στο ψέμα και στην εκμετάλλευση των αδυναμιών των γηρατειών γερόντων ανθρώπων.

Για το αναμφισβήτητο γεγονός της μεγάλης κατάπτωσης των δυνάμεων του αείμνηστου π. Αυγουστίνου μετά το 1998Έχοντας αυτά υπ’ όψη μας, καταλαβαίνουμε ότι όσοι με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλεύθηκαν άτιμα το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου, αυτοί και οι φίλοι τους και η παρεούλα τους έχουν κάθε πονηρό συμφέρον και γι’ αυτό σίγουρα δεν θέλουν αυτοί να μάθουμε την αλήθεια για το βαθύτατο και τίμιο γήρας του π. Αυγουστίνου. Καταλαβαίνουμε ακόμα πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε όλη την αλήθεια γύρω απο το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου, για να καταλαβαίνουμε ποιές είναι οι καντιωτικές και ποιές οι ψευδοκαντιωτικές αποφάσεις, τί πραγματικά ήθελε ο π. Αυγουστίνος και τί του επιβλήθηκε μετά απο παραπληροφορήσεις, ποιές είναι οι αληθινές αποφάσεις του και ποιές οι αποφάσεις άλλων που ξεδιάντροπα και ιερόσυλα τις παρουσίασαν σαν αποφάσεις του υπέργηρου π. Αυγουστίνου.

Ομιλία κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου Ακόμα καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι καθόλου ασεβείς προς τον π. Αυγουστίνο όσοι διαφωτίζουν για την αλήθεια για βαθύτατο γήρας του, αλλά είναι ευσεβείς που πρέπει να τους δείχνουμε κάθε εμπιστοσύνη και ευγνωμοσύνη, γιατί σώζουν το κύρος του π. Αυγουστίνου απο τους εκμεταλλευτές του τιμίου γήρατος του π. Αυγουστίνου. Τέτοιοι αξιόπιστοι είναι τα γνησιότερα πνευματικά του παιδιά, ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος, ο κ. Σωτήριος Ευσταθίου και η Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα του π. Αυγουστίνου και όσοι ήταν μαζί τους μέχρι να φύγουν απο τον κόσμο αυτόν και όσοι είναι μαζί τους στον καλό ιεραποστολικό αγώνα τους.

 

Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν

Δείτε και Για το βαθύτατο γήρας του μακαριστού π. Αυγουστίνου Καντιώτη, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

3 thoughts on “Γιατί είναι σημαντικό να ξέρουμε την αλήθεια για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου

 1. Φίλε κ. Γιάννη στο δεύτερο μέρος του σχολίου σας εμπλέκεται άλλο πρόσωπο που δεν είχε ανάμειξη στο ανθελληνικό έργο, έχετε κάνει λάθος το πρόσωπο. Γράψατε για τον Κολλάτο ενώ είναι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος. Αν θέλετε ξαναγράψτε το σχόλιο σας σωστά, εκτός και αν θέλετε να δημοσιεύσουμε μόνο το πρώτο μέρος που γράφατε για τους Σκοπιανούς.

 2. Ένα ξεκαθάρισμα να κάνω που σίγουρα συμφωνείτε και εσείς πιστεύω.
  Υπάρχουν εκτός από αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν το γήρας του Γέροντα Αυγουστίνου και οι παραπλανημένοι και αυτοί που σκέφτονται επιπόλαια. Δεν είναι όλοι όσοι νομίζουν το ψέμμα για αλήθεια, άξιοι να νιώθουν τύψεις της συνείδησης.

  Έχετε αντίρρηση;

  • Συμφωνούμε φίλε σε αυτό που λέτε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν κρίνουν σωστά και πιστεύουν αντίστροφα την πραγματικότητα, το έχουμε ήδη διαλευκάνει αυτό σε προηγούμενη ανάρτηση μας «Εκτός βέβαια απο αυτούς υπάρχουν και οι παραπληροφορημένοι, οι επιπόλαια σκεπτόμενοι και όσοι αγνοούν τα αληθινά γεγονότα, που αυταπατώνται νομίζοντας μια εντελώς υποτιμητική και ψεύτικη εικόνα του π. Αυγουστίνου ως πραγματική!»
   https://niksothropoulos.wordpress.com/2012/11/28/a-97/
   Αλλά σίγουρα υπάρχουν και οι εκμεταλλευτές με την παρεούλα και τους φίλους τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: