ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Προφητικοί οι λόγοι του π. Αυγουστίνου

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2013 του Ορθόδοξου αγωνιστικού περιοδικού «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», λόγω της συμπλήρωσης τριετίας απο την κοίμηση του π. Αυγουστίνου στις 28-8-2013, είναι αφιερωμένες όλες οι «Επίκαιρες Κρίσεις» του περιοδικού στον π. Αυγουστίνου και επειδή σήμερα συμπληρώνονται 3 έτη και 1 μήνας απο την κοίμηση του, παραθέτουμε ένα μικρό άρθρο απο τις «Επίκαιρες Κρίσεις.

Προφητικοί οι λόγοι του

 

ΣΤΑΥΡΟΣ περιοδικο πΜε καθαρούς απο την αμαρτία τους πνευματικούς του οφθαλμούς έβλεπε πολύ μακριά και προετοίμαζε με το γραπτό και προφορικό του λόγο τους χιλιάδες αναγνώστες των πυρίνων άρθρων του και ακροατές των κηρυγμάτων του.

SYσ«Έρχεται πείνα», προειδοποιούσε, και ο λόγος του επαληθεύεται στις ημέρες μας με τα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία και με χειρότερες ίσως στο μέλλον καταστάσεις που θα θυμίζουν Κατοχή.

ευρωπαικη σημαια«Η Ε.Ο.Κ. θα είναι ο τάφος της Ελλάδας», προειδοποιούσε πάλι, όταν κάποιοι αφελείς και αιθεροβάμονες πανηγύριζαν την ένταξι της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, και οι επιφυλάξεις του δικαιώνονται απολύτως σήμερα, που οι Κοινοτικοί φίλοι και εταίροι μας ροφούν το αίμα μας, οι δε πετρελαια2εχθροί μας, ως άλλα αρπακτικά πτηνά, πετούν επάνω απο το ημιθανές σώμα της Πατρίδος μας, διεκδικώντας τμήματα του εναέριου χώρου, των θαλασσών μας και της μαρτυρικής μας γης.

«Αιτία του Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου θα είναι τα πετρέλαια», προείπε και σε κάποια ομιλία του και αυτή η πρόρρησί του, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, φοβούμεθα ότι συντόμως θα επαληθευθή.


Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, τεύχος Σεπτεμβρίου 2013. Αναζητήστε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» ή εγγραφείτε συνδρομητές.

Περισσότερα για το περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» πατήστε πάνω στο όνομα του περιοδικού ή ΕΔΩ.

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: