ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Η Καινή Διαθήκη για τον διάβολο και άλλες αποδείξεις της υπαρξής του

Επειδή χθες διαβάστηκε στους ι. Ναούς της Εκκλησίας η περικοπή θεραπείας δαιμονισμένου, παραθέτουμε και άλλο ένα μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα απο την τηλεοπτική εκπομπή του κ. Ευάγγελου Κουτρουμπέλη με τον κ. Νικολάο Σωτηρόπουλο με θέμα «Δαιμονισμός-εξορκισμοί», που έγινε το 1996 στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας SUPER B, για το διάβολο και την ύπαρξή του.

Η Καινή Διαθήκη για τον διάβολο και άλλες αποδείξεις της υπαρξής του

ευ κουτρΕυάγγελος Κουτρουμπέλης: Το δεύτερο είναι για τους εξορκισμούς να μας πείτε ορισμένα σχόλια, να μας πείτε σαν θεολόγος.

Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Οι εξορκισμοί σημαίνουν, προϋποθέτουν ότι υπάρχει δαιμονικός κόσμος, ότι υπάρχουν svthrπνεύματα πονηρά και ακάθαρτα, ότι υπάρχουν δαίμονες.

Ευάγγελος Κουτρουμπέλης: Ο διάβολος δηλαδή δεν είναι φαντασία.

Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Ο σατανάς ή διάβολος ή εωσφόρος ή Βεελζεβούλ ή όπως αλλιώς ονομάζεται δεν είναι ένα αποκύημα της φαντασίας, δεν είναι ένα μορμολύκιο, ένα Χριστός Ανέστη!σκιάχτρο, είναι οντότης, είναι πρόσωπο, κακό πρόσωπο ο σατανάς και έχει υπο την εξουσία του αναρίθμητο πλήθος κακοποιών επίσης πνευμάτων, πονηρών, των δαιμόνων.

Ευάγγελος Κουτρουμπέλης: Δηλαδή είναι πνευματική υπόσταση.

Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Ασφαλώς.

Ευάγγελος Κουτρουμπέλης: Διότι υπάρχουν δυστυχώς σύγχρονοι θεολόγοι άλλοι οι οποίοι θέλουν ένα σατανισμό χωρίς σατανά και μια δαιμονολογία χωρίς δαίμονα.

Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Λοιπόν, οι άνθρωποι σήμερα απο τα κανάλια μιλάνε για σατανά, για σατανισμό, γίνονται δίκες στα δικαστήρια σατανιστών και δεν πιστεύουν σε σατανά οι άνθρωποι, ενώ η Γραφή σαφώς διδάσκει την ύπαρξη του σατανά.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος εκφράζει την ευαρέσκεια του για την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου Αφήνουμε την Παλαιά Διαθήκη και ας έλθουμε στην Καινή Διαθήκη. Τί είπε ο Χριστός ολίγον προ της συλλήψεως και του θανάτου Του; «Έρχεται ο του κόσμου τούτου άρχων και εν εμοί ουκ έχει ουδέν», έρχεται λέει ο άρχοντας αυτού του κόσμου. Τον σατανά τον ονόμασε άρχοντα αυτού του κόσμου, ο σατανάς κυβερνάει τον κόσμο, ο Χριστός κυβερνάει τους Τρείς ή δύο λέξεις απουσιάζουν απο το λεξιλόγιοολίγους πιστούς τους πραγματικούς πιστούς, τους πραγματικούς, τους συνειδητούς χριστιανούς. Τους πολλούς, τον κόσμο κυβερνά ο σατανάς. Και τα μέσα της δημοσιότητος σατανοκρατούνται, ο Χριστός έχει ελάχιστες μετοχές στα μέσα της δημοσιότητος, σε περιοδικά, σε εφημερίδες, σε ραδιόφωνα, σε τηλεοράσεις.

γαϊδαρηνοιΟ Χριστός δεν επειράσθη απο τον διάβολο στην αρχή της δημοσίας δράσεως Του; Δεν έβγαλε ο Χριστός δαιμόνια; Δεν συνομίλησε με δαίμονες και έβγαλε δαιμόνια;

απ. ΠΑΥΛΟΣ2Ο απόστολος Παύλος δεν λέγει ότι η μάχη μας δεν είναι τόσο με ανθρώπους, όσο είναι τα πνεύματα της πονηρίας με τους «κοσμοκράτορες»; Τους δαίμονες ο απόστολος τους ονόμασε κοσμοκράτορες. Τα πνευματιστικά φαινόμενα, τα φαινόμενα του δαιμονισμού, τα φαινόμενα της μαύρης και της λευκής μαγείας είναι απτές, χειροπιαστές αποδείξεις ότι υπάρχουν δαίμονες. Βλέπεις ένα χωρικό, αγράμματο, αστοιχείωτο, δαιμονίζεται δηλαδή μπαίνουν μέσα του δαιμόνια, ένα δαιμόνιο ή περισσότερα και αρχίζει να μιλάει ξένες γλώσσες ο αγράμματος άνθρωπος! Πώς μιλάει ξένες γλώσσες; Μιλάει το δαιμόνιο δια μέσου του ανθρώπου.

Ευάγγελος Κουτρουμπέλης: Ή μπορεί να λέει τις αμαρτίες κάποιου.

δαιμονισμενος2Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Ή σου αποκαλύπτει τα μυστικά σου. Χωρίς να σε έχει δει ποτέ ο δαιμονισμένος άνθρωπος -σε ξέρει όμως το δαιμόνιο που είναι μέσα του- σου λέει εσύ είσαι ο Δημήτρης Κουτρουμπέλης, η γυναίκα σου ονομάζεται έτσι, έχεις τόσα παιδιά, αυτά είναι τα ονόματά τους. Χθες έκανες αυτή την αμαρτία, ξέρω ‘γω μπορεί να σου πει, πρόσωπα, πράγματα, περιστατικά και τα τοιαύτα. Μπορεί ο δαιμονισμένος να σου πει αυτή τη στιγμή, αυτό το λεπτό τί συμβαίνει στο Λονδίνο και εκ των υστέρων να πληροφορηθείς ότι όντως αυτό συνέβει. Διότι το πνεύμα σε κλάσμα δευτερολέπτου μεταβαίνει στο Λονδίνο, βλέπει τί συμβαίνει, επανέρχεται στον δαιμονισμένο και με το στόμα του δαιμονισμένου σου λέει «αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο, στην οδό αυτή, στο τετράγωνο αυτό, έγινε πυρκαϊά και κάηκε ένας πυροσβέστης, το όνομα του αυτό».

 

Ολόκληρη την εκπομπή θα τη δείτε ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: