ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Σχόλιο πάνω σε λόγια του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου πρόσφατης ανάρτησης

Επειδή χθες συμπληρώθηκαν 3 χρόνια και 3 μήνες απο την κοίμηση του π. Αυγουστίνου, παραθέτουμε κάποιο σχόλιο πάνω σε λόγια του γνησιότερου τέκνου του π. Αυγουστίνου, του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου, που έχει αλήθειες που δεν ακούγονται εύκολα. 

Σχόλιο πάνω σε λόγια του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου πρόσφατης ανάρτησης

ζερβΌπως παρουσιάσαμε σε ανάρτηση πριν λίγες ημέρες (δείτε ΕΔΩ) ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος, το γνησιότερο τέκνο του π. Αυγουστίνου, σε ερώτηση του κ. Γεωργίου Ζερβού για την κατάσταση του π. Αυγουστίνου και την ηλικία του, είπε «97, 98 ετών. Ε είναι σε παροπλισμό τώρα λόγω βαθυτάτου γήρατος. Δεν βαδίζει, δεν θυμάται πολλές φορές, δεν γνωρίζει πολλές φορές. Όταν είναι σε κάποια καλή, καλούτσικη κατάσταση μπορεί να πει 3-4-5 λέξεις».

Ίσως ο κ. Σωτηρόπουλος απο βιασύνη για να απαντήσει έκανε μόνο ένα μικρό ασήμαντο λάθος. Στην ερώτηση του κ. Γεώργιου Ζερβού «Ο π. Αυγουστίνος που είναι τώρα 95, 97 ετών;». Ο κ. Σωτηρόπουλος παρασύρθηκε απο την τελευταία λέξη του κ. Ζερβού «97 ετών» και απάντησε «97, 98 ετών», κατέληξε ότι ο π. Αυγουστίνος είναι 98 ετών. Επειδή η εκπομπή έγινε το 2007, ο π. Αυγουστίνος θα ήταν 99 ετών αν η εκπομπή έγινε πριν την ημέρα των γενεθλίων του ή 100 ετών αν η εκπομπή έγινε μετά την ημέρα των γενεθλίων του. Πρόκειται για ασήμαντο λάθος βιασύνης που δείχνει ότι ο λόγος του κ. Σωτηρόπουλου πάντα είναι εγκυρότατος και αυτό δεν βλάπτεται απο ασήμαντα λάθη.

Δυναμική τοποθέτηση του π. Αυγουστίνου για τον άδικο αφορισμό του γνησιότερου τέκνου του Το πιο αξιοσήμαντο είναι οι πληροφορίες που δίνει ο κ. Σωτηρόπουλος για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου, ότι βρισκόταν σε παροπλισμό λόγω βαθυτάτου γήρατος, ότι δεν βάδιζε, δεν θυμόταν πολλές φορές, δεν γνώριζε πολλές φορές και όταν βρισκόταν σε καλούτσικη κατάσταση μπορούσε να πει 3-4-5 λέξεις.

Και πριν βρεθεί ο π. Αυγουστίνος σε αυτή την πλήρη κατάπτωση όλων των δυνάμεων του, είχαν καταπέσει πολύ οι όλες δυνάμεις του πριν περίπου μια οκταετία, σίγουρα απο το 1998. Ο π. Αυγουστίνος δεν θυμόταν αρκετές φορές και ξεχνούσε πολλά πράγματα. Πριν φθάσει στο σημείο να μπορεί να πει 3-4-5 λέξεις, είχε φθάσει στο σημείο να μπορεί να πει 3-4-5 μικρές φράσεις και πιο πριν στο σημείο να μπορεί να πει μόνο 8-9-10 μικρές agios_AYGOUSTINOS ΠΕΡφράσεις κ.τ.λ. Όπως καταλαβαίνει κάθε νοήμων άνθρωπος και σε αυτή την κατάσταση όταν ήταν δεν μπορούσε να ελέγχει τα πράγματα και να βρίσκει την αλήθεια σε όλες τις περιπτώσεις.

Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν καλά οι αναγνώστες μας και να μην πιστεύουν σε χαζομάρες και κωμικά πράγματα ότι ο π. Αυγουστίνος το 1998 μπορούσε να ελέγξει τα πράγματα και να μαθαίνει πάντοτε την αλήθεια. Το 1998 ήδη ήταν ο π. Αυγουστίνος σε βαθύτατο γήρας, βρισκόταν σε ηλικία 91 ετών και είχαν καταπέσει αρκετά όλες οι δυνάμεις του.

Αν θέλουν οι καλοί αναγνώστες μας να μαθαίνουν την αλήθεια για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου, θα την μαθαίνουν Sς Πετροπουλος2τα γνησιότερα τέκνα του που ανήκουν στην Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» που βρίσκονται στη επίγεια Εκκλησία ή τί έλεγαν αυτοί που έφυγαν για την ουράνια Εκκλησία όπως ο αείμνηστος ιερομόναχος π. Σάββας Πετρόπουλος.

 

 

Δείτε και Για το βαθύτατο γήρας του μακαριστού π. Αυγουστίνου Καντιώτη, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: