ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο βίος της αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, σύντομη διήγηση

Η Εκκλησία σήμερα εορτάζει την αγία Βαρβάρα την μεγαλομάρτυρα και γι’ αυτό παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από το κήρυγμα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου στις 4-12-2011, στον εορτάζοντα Ι. Ναό αγίας Βαρβάρας Αιτωλοακαρνανίας, για τον βίο της Αγίας Βαρβάρας.

Ο βίος της αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, σύντομη διήγηση

βιος αγιας ΒαρβαραςΤί ήταν η αγία Βαρβάρα; Ήταν ωραιοτάτη κόρη, ήταν πλουσία. Δεν την έθελγε ούτε το κάλλος, ούτε ο πλούτος, ούτε οι σαρκικές ηδονές. Ένα πρόσωπο την έθελγε, ο Νυμφίος Χριστός! «Η αμνάς Σου Ιησού κράζει μεγάλη τη φωνή, Σε Νυμφίε μου ποθώ και Σε ζητούσα αθλώ».

Όταν απεκαλύφθη ότι ήταν χριστιανή, ο πατέρας της, ο διαβολάνθρωπος, την παρέδωσε στις αρχές και στις εξουσίες των ειδωλολατρών, των δημίων για να την βασανίσουν. ΚαιXAPAKTHPIΣMOI AIPETIKΩN εκπληρώθηκε ο λόγος του Χριστού και της Παλαιάς Διαθήκης λόγος «και εχθροί του ανθρώπου οι οικειακοί αυτού»! Και εκπληρώθηκε ο λόγος του Χριστού ότι θα παραδώσει πατέρας το τέκνο στους δημίους.

Οι δήμιοι βασάνισαν με πολλά βασανιστήρια την αγία Βαρβάρα, γι’ αυτό λέγεται μεγαλομάρτυς. Πώς άνθεξε;  Αυτό είναι θαύμα! Όλοι οι μάρτυρες, εκατομμύρια, άνθεξαν διότι είχαν την υπερφυσική δύναμη του Χριστού. Με φυσική δύναμη δεν αντέχει κανείς, ένα δακτυλάκι να σου κόψουν. Με τη δύναμη του Χριστού αντέχει κανείς τα πάντα.

Στο τέλος ο ίδιος ο πατέρας της, την εσφαγίασε, την σκότωσε με το ξίφος. Τί τέρατα υπάρχουν στον κόσμο! Η γη φύει ανθρώπους, φύει και τέρατα! Ο πατέρας να σφάξει την κόρη του! Μην παραξενεύεστε, υπάρχουν και σήμερα γονείς που αν δουν ότι το παιδί τους αγαπάει το Χριστό, εκδηλώνει θρησκευτικότητα, δεν ακολουθεί την αμαρτωλή ζωή, πηγαίνει στην Εκκλησία, προσεύχεται, ορεκδδιαβάζει Γραφή, αν δουν προπάντων ότι το παιδί τους θέλει να αφιερωθεί στο Χριστό, να γίνει ιεραπόστολος, μοναχός, μοναχή, πω πω!,  δαιμονίζονται και ενώ είναι γονείς, γίνονται εχθροί των παιδιών τους!

FOΛέει ο βίος της αγίας Βαρβάρας ότι μετά έπεσε αστραπή και σκότωσε τον άθλιο πατέρα. Ε, αδελφοί, και ότι βαπτισμένοι χριστιανοί δεν θέλουν τα παιδιά του να ακολουθούν τον χριστιανικό δρόμο και να αφιερώνονται στο Χριστό και αυτούς τους περιμένει σκηπτός, αστραπή, κεραυνός από τον ουρανό. Και αν δεν πέσει ο κεραυνός σ’ αυτή τη ζωή, πέφτει στην άλλη ζωή!

 

Ολόκληρο το κήρυγμα του κ. Σωτηρόπουλου θα το ακούσετε ΕΔΩ

Δείτε και Η περιφρόνηση των ιεραποστολικών ιδανικών απο το σύγχρονο Ελληνικό Έθνος, πατώντας ΕΔΩ
Για τους αιρετικούς παρθενομάχους,
πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: