ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Η γυναίκα έξω και μέσα στον Χριστιανισμό και την Αγία Γραφή

Ππαρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από το κήρυγμα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου στις 4-12-2011, στον εορτάζοντα Ι. Ναό αγίας Βαρβάρας Αιτωλοακαρνανίας, για τη θέση της γυναίκας έξω και μέσα στον Χριστιανισμό και την Αγία Γραφή.

Η γυναίκα έξω και μέσα στον Χριστιανισμό και την Αγία Γραφή

ΟΝΟΜΑδελφοί μου, γιατί διαβάστηκε σήμερα αυτό το αποστολικό ανάγνωσμα; Διότι σήμερα είναι εορτή της αγίας Βαρβάρας και διαβάστηκε με ευκαιρία την εορτή της αγίας Βαρβάρας, διότι αναφέρει ο απόστολος και τί λέγει; «Ουκ ένι άρσεν και θήλυ». Δεν υπάρχει αρσενικό και θηλυκό, καταργείται αυτή η άδικη διάκριση. Γιατί; Διότι ο άνδρας θεωρείτο στον αρχαίο κόσμο, ανώτερο ον, άνθρωπος. Η γυναίκα πώς εθεωρείτο; Κατώτερο όν, το σκεύος ηδονής. Στην εποχή του Χριστού, σε διάφορες θεολογικές και φιλοσοφικές σχολές του κόσμου, συζητούσαν ποιό θέμα Η ταπείνωση της Σαμαρείτιδας. Μικρό απόσπασμα απο το βιβλίο νομίζετε; Το θέμα αν η γυναίκα είναι άνθρωπος, γιατί πολλοί έλεγαν δεν είναι άνθρωπος η γυναίκα!

Η Γραφή στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο, άρσεν και θήλυ. Άνθρωπος ο άνδρας, άνθρωπος και η γυναίκα. Σήμερα η Εκκλησία τιμά την αγία Βαρβάρα και ακούσαμε το «Ουκ ένι άρσεν και θήλυ», διότι θέλει η Εκκλησία να μας διδάξει ότι ο Χριστός, ο Σαρκωθείς Θεός, τιμάει και τον άνδρα, τιμά και τη γυναίκα. Αναδεικνύει και τον άνδρα άγιο, μάρτυρα, μεγαλομάρτυρα. Αναδεικνύει και την γυναίκα αγία, μάρτυρα και μεγαλομάρτυρα όπως είναι σήμερα η αγία Βαρβάρα.

Ολόκληρο το κήρυγμα του κ. Σωτηρόπουλου θα το ακούσετε ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: