ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο Μοναχισμός φέρνει κάθαρση από τα πάθη αλλά δεν πρέπει να τον απολυτοποιούμε

Επειδή πριν 3 ημέρες η Εκκλησία εόρτασε τον άγιο Εφραίμ τον Σύρο και σήμερα εορτάζει τον άγιο Αρσένιο, αγίους του Μοναχισμού και πριν 2 ημέρες  εόρτασε την ανακομιδή των ι. λειψάνων του αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα απο την τηλεοπτική εκπομπή του κ. Γεώργιου Ζερβού, θαρραλέου, πιστού δημοσιογράφου και διευθυντού της εκκλησιαστικής εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» με τον κ. Νικολάο Σωτηρόπουλο με θέμα «Προφητείες του αγίου Κοσμά του Αιτωλού», που έγινε το 2007 στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, για τον Μοναχισμό.

Ο Μοναχισμός φέρνει κάθαρση από τα πάθη αλλά δεν πρέπει να τον απολυτοποιούμε

Και οι προφητείες είναι θαύματαμονηΝικόλαος Σωτηρόπουλος: Να πω δύο λέξεις για τον Μοναχισμό. Εγώ είμαι υπερ του Μοναχισμού αλλά μην απολυτοποιούμε τον Μοναχισμό. Οι Απόστολοι δεν πήγαν σε Μοναστήρια αλλά αφιερώθηκαν πλήρως στο Θεό και είναι μεγάλοι και τρανοί και οι μεγαλύτεροι πνευματικοί ευεργέτες μετά τον Χριστό και λοιπά. Καλόν είναι βέβαια το Μοναστήρι που καλλιεργεί τον άνθρωπο, φέρνει κάθαρση από τα πάθη και λοιπά. Αλλά μην το IgAαπολυτοποιήσωμε αυτό. Μπορεί και ένας που δεν πήγε στο Μοναστήρι, όπως στους πρώτους αιώνες που δεν υπήρχαν Μοναστήρια αλλά αναδείχθησαν μεγάλοι άγιοι όπως ας πούμε ο άγιος Πολύκαρπος, ο άγιος Ιγνάτιος, ο Ειρηναίος, ο άγιος Κυπριανός ξέρω ‘γω, οι Απόστολοι. Λοιπόν, όλα είναι καλά εφ΄ όσον τα χρησιμοποιούμε καλώς και τα ιεραρχούμε σωστά.

Γεώργιος Ζερβός: Βάζουμε τελεία κ. Σωτηρόπουλε, σας ευχαριστώ για την συμμετοχή. Ευχαριστούμε και όλους εσάς που συμμετείχατε.

 

Όλη την εκπομπή μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ

 

Δείτε και Ο θάνατος για τον άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο ήταν ζωή, πατώντας ΕΔΩ
Ομιλίες του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλο για τον Μοναχισμό, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: