ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Γεωργός της γης και της ιερωσύνης ο αείμνηστος αββάς Σάββας Πετρόπουλος

Χθες συμπληρώθηκαν 4 μήνες απο την κοίμηση του αείμνηστου ιερομόναχου Σάββα Πετρόπουλου, που ήταν γνήσιο και πιστό πνευματικό παιδί του π. Αυγουστίνου και  παραθέτουμε ένα ακόμα απόσπασμα απο την προσλαλιά που απεύθυνε ο αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης κατα την κηδεία του π. Σάββα, που είναι συνέχεια του αποσπάσματος που παρουσιάσαμε πριν 1 μήνα περίπου ΕΔΩ.

Γεωργός της γης και της ιερωσύνης ο αείμνηστος αββάς Σάββας Πετρόπουλος

π. Σάββας π. Αυγουστίνος πΤον επιλέγει τότε ο πατήρ Αυγουστίνος, ως επίσκοπος πλέον Φλωρίνης, για τον «υπερμέγιστο βαθμό της ιερωσύνης». Είχε όχι τα τυπικά, αλλά κυρίως τα ουσιαστικά προσόντα. Ήταν άμεμπτος (Α’εκΑ Θεσ. γ’ 13). Φυσικά και άμισθος. Ήταν δηλαδή ακτήμων, ως μέλος της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Σταυρός», και τήρησε με ακρίβεια τις μοναχικές υποσχέσεις.

Ομιλίες του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου για το κήρυγμα Ο λεγόμενος λοιπόν «αββάς» γίνεται τώρα πατήρ Σάββας, έχοντας ως πρότυπο προς αγιασμό τον ομώνυμο του ασκητή, τον Άγιο Σάββα τον ηγιασμένο. Σε ώριμη δε πλέον ηλικία, φόρεσε την ιερωσύνη. Δεν αφήκε όμως και την καλλιέργεια της γης. Συχνά εύρισκε τρόπους να σπέρνη και το λόγο του Ευαγγελίου. Στο δισάκι του είχε πάντοτε «πολεμοφόδια», όπως έλεγε. Μοίραζε παντού ορθόδοξα έντυπα, λέγοντας και λίγα χαριτωμένα λόγια.

π.ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣπΑπολάμβανε δε του σεβασμού όλων, φίλων και εχθρών. Στο πετραχήλι του αναπαύθηκαν πολλοί!

Και τώρα; Ήρθε για τον καλό γεωργό της γης και της ιερωσύνης ο καιρός του θερισμού! Έσπειρε, κοπίασε, ίδρωσε, πότισε, καλλιέργησε, «η δικαιοσύνη αυτού μένει εις τον αιώνα» Β’ Κορ. θ’ 9).

Κ ΙΑς έχουμε λοιπόν την ευχή του π. Σάββα, του γνωστού μας «αββά», πάντοτε συντροφιά, και ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια που περνάμε. Και ας δοξάζουμε τον Θεό για όσα καλά αυτός έκανε στην επι γης ζωή του. ΑΜΗΝ!

 

Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, τεύχος Νοεμβρίου 2013.

Περισσότερα για το περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» πατήστε πάνω στο όνομα του περιοδικού ή ΕΔΩ.

Δείτε και Κοντά στον μακαριστό ιερομόναχο π. Σάββα Πετρόπουλο αναπαύονταν μελλοντικοί εργάτες του Ευαγγελίου και ο π. Αυγουστίνος, πατώντας ΕΔΩ
Προπάντων χρειάζονται στον κόσμο ιεραποστολικά πρόσωπα, πατώντας ΕΔΩ
Σχόλιο πάνω στη παλαιά φωτογραφία με τον αείμνηστο μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστίνο και τα γνησιότερα πνευματικά τέκνα του, πατώντας ΕΔΩ

Στη προτελευταία φωτογραφία ο π. Σάββας Πετρόπουλος παρακολουθεί κήρυγμα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου πριν αρκετούς μήνες, στην θρυλική αίθουσα της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ».

Single Post Navigation

One thought on “Γεωργός της γης και της ιερωσύνης ο αείμνηστος αββάς Σάββας Πετρόπουλος

  1. Ανώνυμος on said:

    την ευχή του να έχετε και να έχουμε !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: