ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για την Κόλαση προορίζονται οι είρωνες των συνειδητών Χριστιανών

Επειδή την Κυριακή που πέρασε διαβάστηκε το Ευαγγέλιο της Κρίσεως, παραθέτουμε και το παρακάτω απόσπασμα απο το βιβλίο του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου «Το Ευαγγέλιο του Ιωάννου» τ. Α, για τους είρωνες των συνειδητών Χριστιανών.

Για την Κόλαση προορίζονται οι είρωνες των συνειδητών Χριστιανών

Στο μέλλον θα γίνουν περισσότεροι οι διωγμοί κατά των χριστιανών αλλά θα νικήσουν οι πιστοίΕιρωνεύονταν το Χριστό οι άπιστοι Ιουδαίοι, ειρωνεύονται το Χριστό και οι βαπτισμένοι χριστιανοί. Πώς οι τελευταίοι ειρωνεύονται το Χριστό; Τον ειρωνεύονται στα πρόσωπα των οπαδών του, των συνειδητών χριστιανών. Όταν βλέπουν συνειδητούς χριστιανούς, πρόσωπα που πραγματικώς πιστεύουν και αγωνίζονται να ζούν όχι συμφώνως προς τις αντιλήψεις και τις μόδες του κόσμου, αλλά συμφώνως προς το θέλημα του Θεού, τους αντιμετωπίζουν σαν πρόσωπα ασυγχρόνιστα, ανεδαφικά, καθυστερημένα, εστερημένα σοβαρότητος, τους ειρωνεύονται, τους περιπαίζουν, τους σαρκάζουν, τους κάνουν πλάκα διασκεδάσεως.

ΚΟΛΑΣΗ2

Και την ημέρα της Κρίσεως σ΄ αυτούς τους είρωνες ψευδοχριστιανούς ο Χριστός θα ειπή: Καταραμένοι άνθρωποι, φύγετε απο μένα και πηγαίνετε μαζί με το Διάβολο και τους αγγέλους του στην Κόλασι, διότι με ειρωνευόσασθε. Και όταν εκείνοι θα ειπούν, «Κύριε, πότε σε ειρωνευθήκαμε;», ο Χριστός θα απαντήση: Εφ΄ όσον ειρωνευθήκατε ένα απο τους ελαχίστους αδελφούς μου, εμένα ειρωνευθήκατε.

 

Από την ερμηνεία των στίχων ζ΄ 35-36 και τις σελ. 619, του εξαίρετου ερμηνευτικού βιβλίου του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου <<Το Ευαγγέλιο του Ιωάννου>> τόμος Α’ , Αθήνα 1996.

Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ τ.Α΄ πατήστε ΕΔΩ.
Τα περιεχόμενα του, θα τα δείτε ΕΔΩ.
Ο τίτλος στο απόσπασμα που παραθέσαμε είναι του ιστολογίου μας.

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: