ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Το ασφαλέστερο αντισεισμικό μέτρο

Το ασφαλέστερο αντισεισμικό μέτρο

 

κεφαλονιαΣεισμός στην Κεφαλονιά! Η είδησι μεταδόθηκε αστραπιαίως. Ο νέος αυτός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ, ο οποίος έγινε αισθητός στη μισή σχεδόν Ελλάδα, ευτυχώς δεν ήταν φονικός. Δεν θρηνήσαμε θύματα. Δεν υπήρξαν ούτε κάν τραυματισμοί. Το ευτύχημα αυτό, σεισμολόγοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι αποδίδουν στην αντισεισμική δόμησι και θωράκισι του νησιού. Δεν το αρνούμεθα. Πέραν όμως απο την kef seismαποτελεσματικότητα των ανθρωπίνων μέτρων, που είχαν ληφθή, εμείς βλέπομε την απέραντη ευσπλαγχνία και φιλανθρωπία του Θεού. Δεν θέλησε ο Θεός να χαθούν ζωές, αλλά μόνο να μας προειδοποιήση, ότι, εάν δεν μετανοήσωμε για τις αμαρτίες μας, μας αναμένουν πολύ χειρότερα δεινά, ίσως και κάποιος ισχυρότερος σεισμός, που θα βυθίση στο πένθος την εν πολλαίς και μεγάλαις αμαρτίαις περιπεσούσαν Πατρίδα μας.

aσωτουπΕίθε η νέα αυτή δοκιμασία μας να γίνη αφορμή να μετανοήσωμε. Την γή κάτω από τα πόδια μας δεν την σείει ο Εγκέλαδος, όπως συνηθίζουν να λέγουν ανόητοι δημοσιογράφοι, αλλά ο Θεός, «ο επιβλέπων επί την γήν και ποιών αυτήν τρέμειν, ο απτόμενος των ορέων και καπνίζονται» (Ψαλμ. 103,32). Και σείει την γή ο Θεός εξ exomologis iαιτίας των αμαρτιών μας. Μετάνοια, λοιπόν, εξομολόγησι και αποχή απο θανάσιμα αμαρτήματα, όπως είνε οι εκτρώσεις, οι πορνείες, οι μοιχείες, οι προγαμιαίες σχέσεις, οι ομοφυλοφυλίες, ο γυμνισμός, τα διαζύγια, οι αδικίες, οι κλοπές, οι τρομοκρατίες και άλλα εγκλήματα, που παροργίζουν το Θεό. Καλά είνε και τα αντισεισμικά μέτρα, που προτείνουν οι σεισμολόγοι, το ασφαλέστερο όμως απ΄ όλα τα μέτρα είνε η μετάνοια. Αυτή περιμένει να ιδή ο Θεός για να μας συγχωρήση και ελεήση. Αυτή ας κηρύξουν και οι άμβωνες των ι. ναών μας, «ειδότες τον καιρόν, ότι ώρα ημάς ήδη εξ ύπνου εγερθήναι» (Ρωμ. 13,11). Οι ημέρες μας είνε Αποκαλυπτικές και πρέπει όλοι να ξυπνήσωμε από το λήθαργο της αμαρτίας, εάν θέλωμε να σωθούμε.

 

Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, τεύχος Φεβρουαρίου 2014 που αυτές τις ημέρες εκδόθηκε.

Αναζητήστε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» ή εγγραφείτε συνδρομητές.

Περισσότερα για το περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» πατήστε πάνω στο όνομα του περιοδικού ή ΕΔΩ.


Δείτε και Τί είναι μετάνοια, πατώντας ΕΔΩ
Η αμαρτία, η πηγή όλων των δραμάτων, πατώντας ΕΔΩ
Απαραίτητη η προετοιμασία με μετάνοια και ι. εξομολόγηση πριν την Θεία Κοινωνία, πατώντας ΕΔΩ

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: