ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Μεγάλη η ασέβεια της φυγής πριν το τέλος της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας

Παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την εξαίρετη ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, με θέμα «Ο άγγελος της Αναστάσεως» (11-5-1997), για την ασέβεια της φυγής πριν το τέλος της Λειτουργίας του Πάσχα.

Μεγάλη η ασέβεια της φυγής πριν το τέλος της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας

μαγειριτσαΑλλά και οι πλείστοι που εκκλησιάζονται την Κυριακή του Πάσχα διαπράττουν μεγάλη ασέβεια. Μόλις ακούσουν το “Χριστός Ανέστη”, εφαρμόζουν τον ψαλμικό στίχο, «Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού», στρέφουν τα νώτα στον Κύριο της Δόξης, την ημέρα της μεγαλυτέρας τιμής Του και φεύγουν και σπεύδουν προς την λοπάδα, κάνουν το φαγητό θρησκεία ανώτερη από την Χριστιανική Θρησκεία. Οι πνευματικοί πατέρες πρέπει να ερωτούν και γι΄αυτό το αμάρτημα «Την Κυριακή, μετά το “Χριστός Ανέστη” έστρεψες τα νώτα και έφυγες; Δεν θα κοινωνήσεις!».
ΒΡΑΔΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 2Αν σε καλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο και σου έχει ετοιμάσει γεύμα, δείπνο, πανδαισία και εσύ πεις μόλις δεις το τραπέζι «φεύγω πρόεδρε», θα θεωρηθεί πολύ μεγάλη προσβολή και ασέβεια προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλά τί είναι ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας μπροστά στο Χριστό που δημιούργησε τα σύμπαντα και κυβερνά τα σύμπαντα; Και απέθανε εκουσίως και ανέστη αυτεξουσίως για ‘μας;
Δυνάμει του σταυρού και της αναστάσεωςΑδελφοί μου, εγώ τί να σας πω, εξομολογούμαι, τις μεγάλες εορτές δεν αισθάνομαι μόνο χαρά αλλά και λύπη, μεγάλη λύπη όταν βλέπεις να έρχονται χιλιάδες χριστιανοί μέσα στον Ναό και έξω απο τον Ναό για να ανάψουν τις λαμπάδες, να ακούσουν το “Χριστός Ανέστη” και να τραπούν εις φυγήν. Δεν είναι μικρή αυτή η ασέβεια, είναι πολύ μεγάλη ασέβεια.

Την ομιλία θα τη βρείτε με τον αριθμό 275, στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου

 

Δείτε και Η αληθινή χαρά και ελπίδα έχει ως βάση την Ανάσταση του Χριστού, πατώντας ΕΔΩ
Η Aνάσταση είναι η μεγάλη δόξα του Χριστού, πατώντας ΕΔΩ   

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: