ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Γλυκύς ο ύπνος αλλά πολύ Γλυκύτερος ο Χριστός

Για την σημερινή Κυριακή των Μυροφόρων παραθέτουμε μικρό απόσπασμα απο το βιβλίο «ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ» τ. Γ΄, του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, που δημοσιεύθηκε και στο τελευταίο τεύχος του αγωνιστικού περιοδικού «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ».

Γλυκύς ο ύπνος αλλά πολύ Γλυκύτερος ο Χριστός

ΕΥΑΓΓ.ΙΩ. Γ' περ μ

1 Τῇ δὲ μιᾷ τῶν σαββάτων Μαρία ἡ Μαγδαληνὴ ἔρχεται πρωῒ σκοτίας ἔτι οὔσης εἰς τὸ μνημεῖον, καὶ βλέπει τὸν λίθον ἠρμένον ἐκ τοῦ μνημείου. 2 τρέχει οὖν καὶ ἔρχεται πρὸς Σίμωνα Πέτρον καὶ πρὸς τὸν ἄλλον μαθητὴν ὃν ἐφίλει ὁ Ἰησοῦς, καὶ λέγει αὐτοῖς· Ἦραν τὸν Κύριον ἐκ τοῦ μνημείου, καὶ οὐκ οἴδαμεν ποῦ ἔθηκαν αὐτόν.
Μεταφράζουμε: «Κατά την πρώτη δε ημέρα της εβδομάδος η Μαρία η Μαγδαληνή έρχεται στο μνήμα πρωί, ενώ ακόμη ήταν σκοτάδι, και βλέπει το λίθο μετατοπισμένο από την είσοδο του μνήματος. Τρέχει τότε και έρχεται προς τον Σίμωνα Πέτρο και προς τον άλλο μαθητή, που αγαπούσε ο Ιησούς ιδιαιτέρως, και τους λέγει: “Πήραν τον Κύριο από το μνήμα και δεν ξέρουμε πού τον έθεσαν”».

aggelowΗ Μαρία η Μαγδαληνή πήγε στο μνήμα πρωί, ενώ ακόμη ήταν σκοτάδι, όρθρος βαθύς. «Εκ νυκτός ορθρίζει το πνεύμα μου προς σε, ο Θεός», φωνάζει ο Ησαΐας (κστ΄ 9). Και η Μαρία η Μαγδαληνή, από πολλή αγάπη και μεγάλο πόθο για τον Κύριο, ώρθρισε προς τον Κύριο, σηκώθηκε και πήγε νύκτα στο μνήμα του Χριστού. Όποιος αγαπά και ποθεί πολύ το Χριστό, θυσιάζει Πώς θα υψωθούμε μέρος του ύπνου του, εγείρεται και ορθρίζει προς τον Κύριο προσευχόμενος ή μεταβαίνοντας στο ναό ενωρίς, για ν΄ ακούση τον όρθρο. Νήδυμος βεβαίως ο ύπνος, όπως τον χαρακτήρισαν οι πρόγονοί μας, γλυκύς. Αλλά πολύ γλυκύτερος ο Χριστός.

ΕΥΑΓΓ.ΙΩ. Γ' περ μ

Απο τις σελ. 280-281 και την ερμηνεία των στίχων 1-2 του κ’ κεφαλαίου του Ευαγγελίου του Ιωάννου που υπάρχει στο εξαίρετο ερμηνευτικό υπόμνημα του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου «Το Ευαγγέλιο του Ιωάννου» τόμος Γ’. Εκδόσεις της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, Αθήνα 2012.

Για περισσότερα σχετικά με το βιβλίο ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ τ.’ Γ΄ πατήστε ΕΔΩ.
Τα περιεχόμενα του βιβλίου θα τα δείτε ΕΔΩ

Και από το άρθρο «ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ ΣΕ ΚΕΝΟ ΤΑΦΟ» του μηνιαίου ορθόδοξου αγωνιστικού περιοδικού Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, τεύχος Απριλίου 2014.

 Δείτε και Παρουσίαση σαν βίντεο με αναστάσιμα αποσπάσματα απο βιβλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: