ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Θεσμός του Αγίου Πνεύματος οι Ορθόδοξες Ιεραποστολικές Αδελφότητες

Επειδή την Κυριακή που μας πέρασε ήταν της αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, της ισαποστόλου και ιεραποστόλου, παραθέτουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα για την σημασία που έχουν οι Ορθόδοξες Ιεραποστολικές Αδελφότητες και τον πόλεμο που δέχονται απο την ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος» (7-11-1999).

Θεσμός του Αγίου Πνεύματος οι Ορθόδοξες Ιεραποστολικές Αδελφότητες

ΝΙΣ ονομα απο Ε.Μ. πΤώρα τελευταία βάλλονται καταιγιστικώς από όλες τις πλευρές οι Ιεραποστολικές Αδελφότητες. Δεν βάλλονται μόνο από κοσμικούς παράγοντες. Και απὀ θρησκευτικούς… Και από δεσποτάδες και απο παπάδες, όχι όλους τους δεσποτάδες και όλους τους παπάδες, όχι. Μην με παρεξηγήσετε, μερικοί που έχουν κακή διάθεση, είναι έτοιμοι να παρεξηγήσουν τα λόγια μου, προσέχω τί λέω. Και απο καλογέρους, όχι όλους τους καλογέρους. Μάλιστα! Βάλλονται καταιγιστικώς, πανταχόθεν! Και εξυψώνονται οι Μοναχικές Αδελφότητες, τα Μοναστήρια.

ΑΡΙΖΟΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΑδελφοί μου, εμείς δεχόμεθα ότι ο Μοναχισμός είναι θεσμός του Αγίου Πνεύματος και ανέδειξε αναριθμήτους αγίους, το δεχόμεθα. Δεχόμεθα ότι τα Μοναστήρια που εκτελούν τον προορισμό τους είναι όντως ευλογημένα.
αγΑΠΟΣΤΟΛΟΙΑλλά και οι Ιεραποστολικές Αδελφοτήτες δεν είναι θεσμός του Αγίου Πνεύματος; Οι Δώδεκα Απόστολοι δεν αποτελούσαν Ιεραποστολική Αδελφότητα; Ο Παύλος με το πλήθος των συνεργατών του, δεν αποτελούσε Ιεραποστολική Αδελφότητα; Δεν είπε ο Χριστός «όπου δύο ή τρεις συμφωνήσουν στο Όνομά μου, εκεί Είμαι αναμεσά τους»; Εάν ένας, ένα άτομο κάνει το καλό, δεν το επαινούμε; Και εάν μαζευτούν πολλά άτομα για να κάνουν συλλογικώς το καλό, να είναι το καλό οργανωμένο και ισχυρότερο, δεν είναι μεγαλύτερη ευλογία;

 Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Ορθόδοξης Ιεραποστολικής και Αγωνιστικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Παράκληση προς τους καλούς αναγνώστες μαςΔείτε και Το μεγάλο έργο των Ορθόδοξων Ιεραποστολικών Αδελφοτήτων και ποιοί συνήθως τις συκοφαντούν, πατώντας ΕΔΩ
Ιεραποστολή, η πιο ευλογημένη εργασία, πατώντας ΕΔΩ
Σχόλιο πάνω στη παλαιά φωτογραφία με τον αείμνηστο μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστίνο και τα γνησιότερα πνευματικά τέκνα του, πατώντας ΕΔΩ
Ποθήστε να αποκτήσει η Πατρίδα μας ιεραποστολικά πρόσωπα που σπανίζουν σήμερα, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

2 thoughts on “Θεσμός του Αγίου Πνεύματος οι Ορθόδοξες Ιεραποστολικές Αδελφότητες

 1. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ on said:

  Ο Κύριος να χαρίζει υγεία κατ άμφω στον ατρόμητο αγωνιστή και ομολογητή κ.Νικόλαο Σωτηρόπουλο που δε διστάζει και δε δειλιάζει να διακηρύττει τη δεινώς κακοποιηθείσα αλήθεια αναφορικά με τις ορθόδοξες ιεραποστολικές αδελφότητες έναντι παντός τιμήματος και αδιαφορώντας για τις οιεσδήποτε συνέπειες.
  Δυστυχώς, δυστυχέστατα, οι τελευταίες έχουν καταστεί αντικείμενο απαξιώσεως και, γιατί όχι, και πολέμου, όχι μόνο απ την πλευρά των κοσμικών ανθρώπων που ελέγχονται απ τον ανεπίληπτο βίο των μελών τους αλλά και από μερίδα εκκλησιαστικών προσώπων, πιθανώς από άγνοια και προκατάληψη.
  Οι ορθόδοξες ιεραποστολικές αδελφότητες έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση όχι μόνο του πιστού λαού αλλά και της νεοελληνικής κοινωνίας γενικότερα όπως πιστοποιείται από πληθώρα ντοκουμέντων, των οποίων η λεπτομερής αναφορά παρέλκει.
  Καλά, λοιπόν, θα κάνουν οι κατήγοροί τους να είναι προσεκτικότεροι στην εναντίον τους κριτική, διότι, εν εναντία περιπτώσει, αδικούν την αλήθεια και καθίστανται, έστω και ανεπιγνώστως, θεομάχοι.
  Επίσης, ένιοι εκ των κατηγόρων, κληρικοί και λαικοί, καλούνται να σοβαρευθούν και να προσγειωθούν, εν ταπεινώσει, και να μη μονοπωλούν την Ορθοδοξία εκδίδοντες, δίκην Οικουμενικής Συνόδου, πιστοποιητικά Ορθοδοξίας!

  • Καλό θα είναι όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι ο κ. Σωτηρόπουλος είναι το γνησιότερο τέκνο του π. Αυγουστίνου και είναι ατρόμητος όπως ο πνευματικός του πατέρας.
   Πρέπει να πούμε ότι ο ιεραποστολικός χαρακτήρας της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου δυστυχώς δέχθηκε επίθεση και εκ των έσωθεν, όπως είπε και ο κ. Σωτηρόπουλος σε σχετικά νεότερο άρθρο του. Ας ευχηθούμε να μετανοήσουν όλοι όσοι έβλαψαν την Αδελφότητα του π. Αυγουστίνου και όλοι όσοι προσπάθησαν να εξαλείψουν τον ιεραποστολικό της χαρακτήρα και να την μεταβάλλουν σε Μοναστήρι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: