ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Ο κορυφαίος απόστολος Πέτρος για τις αιρέσεις

Για την χθεσινή εορτή της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου παραθέτουμε και ένα μικρό απόμαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την εξαίρετη ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου «Αίρεσι το μεγαλύτερη κακό» (12-3-1995), για τις αιρέσεις στο Β΄Πέτρ β’ 1.

Ο κορυφαίος απόστολος Πέτρος για τις αιρέσεις

απ. Πέτρος μ π«Εγένοντο εν τω λαώ ψευδοπροφήται καθώς και εν υμίν έσονται ψευδοδιδάσκαλοι, οίτινες παρεισάξουσιν αιρέσεις απωλείας, επάγοντες εαυτοίς ταχινήν απώλειαν».
Με απλά λόγια. Προφητεύει ο Απόστολος Πέτρος στο λαό, τον λαό της Παλαιάς Διαθήκης, τον περιούσιο λαό, τον Ισραήλ δεν παρουσιάστηκαν μόνο αληθινοί προφήτες, παρουσιάστηκαν και ψευδοπροφήτες καθώς και σ΄ εσάς, τον λαό της Καινής Διαθήκης, τον νέο Ισραήλ, τον Χριστιανικό λαό, θα εμφανιστούν λέει ο απόστολος Πέτρος ψευδοδιδάσκαλοι, οι οποίοι θα εισαγάγουν με τρόπο πονηρό, αιρέσεις απωλείας, αιρέσεις καταστροφής, αιρέσεις ολέθρου, ολέθριες αιρέσεις. Και οι αιρετικοί θακολαση ξ επιφέρουν στους εαυτούς τους γρήγορη απώλεια, γρήγορη καταστροφή. Δεν είναι αιώνιοι οι αιρετικοί, εντός ολίγου πεθαίνουν και θα καταποντιστούν μέσα στην αιώνια απώλεια, θα υποστούν τον αιώνιο βασανισμό.
συλλειτουργαΒλέπετε πώς εκφράζεται για τις αιρέσεις ο απόστολος Πέτρος; Δεν εκφράζεται όπως εκφράζονται οι οικουμενισταί, λαϊκοί ΦΩΤΙΑκαι δη και θεολόγοι μοντέρνοι, ιερείς, επίσκοποι, αρχιεπίσκοποι, πατριάρχαι μοντέρνοι. Εκφράζεται με φοβερή γλώσσα, μιλάει για αιρέσεις απωλείας. Οι αιρέσεις είναι πράγματα που φέρνουν την καταστροφή, τον χαμό των ψυχών. Οι αιρέσεις με άλλα λόγια είναι πράγματα που οδηγούν τις ψυχές κατευθείαν στην κόλαση, στον αιώνιο βασανισμό.

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Ορθόδοξης Ιεραποστολικής και Αγωνιστικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Aντιαιρετικές αναρτήσεις απο περυσινή ραδιοφωνική εκπομπή, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: