ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Θανάσιμο πάθος ο φθόνος

Παρουσιάζουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την δεύτερη ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, με θέμα <<ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ>> (28-11-1999), για τον φθόνο. Ο κ. Σωτηρόπουλος μιλάει απο πείρα, ο ίδιος γνώρισε πολλές φορές τα βέλη του φθόνου απο διάφορους φθονερούς ανθρώπους, κληρικούς και λαϊκούς.

Θανάσιμο πάθος ο φθόνος

ονομα ΝΙΣωτ 2 πΟ Θεός δια μέσου του Μωϋσέως έδωσε την ιερωσύνη, στην φυλή του Λευϊ και συγκεκριμένα στον Ααρών, τον αδελφό Ααρώντου Μωϋσέως. Οι άλλες 11 φυλές εγόγγυσαν εναντίον του Ααρών επειδή η ιερωσύνη εδόθη στον Ααρών. Κάθε φυλή έλεγε «Γιατί να μην δωθεί η ιερωσύνη σ΄ εμένα;». Και ο αρχηγός κάθε φυλής έλεγε «Γιατί να μην δωθεί η ιερωσύνη σ΄ εμένα και δόθηκε στον Ααρών;»
ΑΝΝΑΣ ΚΑΪΑΦΑΣΦοβερό πράγμα ο φθόνος, αδελφοί μου. Ο Θεός διαμοιράζει τα χαρίσματα Του, όπως Εκείνος θέλει. Σ΄ αυτόν δίνει αυτό το χάρισμα, σε εκείνον το άλλο, στον άλλο το άλλο. Και όταν φθονεί κανείς και γογγύζει τα βάζει με τον Θεό. Σαν να λένε «Θεέ δεν έκανες καλά που έδωσες αυτό το χάρισμα σ΄ αυτό το πρόσωπο, έπρεπε σ΄ εμένα να το δώσεις». Είναι θανάσιμο πάθος ο φθόνος και είναι κατ’ εξοχήν πάθος ημών των Ελλήνων! Να μην δούμε εμείς οι Έλληνες κάποιον συνέλληνα, κάποιον συνάνθρωπό μας να έχει κάποιο χάρισμα, να διακρίνεται και να τιμάται, να κοιτάξωμε να του βγάλωμε τα μάτια!

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Ορθόδοξης Ιεραποστολικής και Αγωνιστικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Μεγάλος ο φθόνος εναντίον του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, πατώντας ΕΔΩ

Η τελευταία εικόνα είναι λεπτομέρεια απο τη δίκη του Κύριου και δείχνει τους αρχιερείς που από φθόνο καταδίκασαν τον Κύριο.

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: