ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Για τον αείμνηστο Παναγή Γιαννάκη, από το περιοδικό «Ο Σταυρός»

Επειδή χθες συμπληρώθηκαν ακριβώς 3 μήνες από την κοίμηση του αείμνηστου Παναγή Γιαννάκη, γνήσιου και πιστού τέκνου του π. Αυγουστίνου, παραθέτουμε από το αγωνιστικό περιοδικό «Ο Σταυρός» που διευθύνει ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος, άρθρο για τον αείμνηστο Παναγή.

Για τον αείμνηστο Παναγή Γιαννάκη, από το περιοδικό «Ο Σταυρός»

koimΗ απόφασι του Θεού για τον άνθρωπο είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη. Πεθαίνουν οι ταπεινοί καί άσημοι της γης, πεθαίνουν καί οι τρανοί καί επίσημοι. Πεθαίνουν οι ταπεινοί και άσημοι της γης, πεθαίνουν καί οι τρανοί καί επίσημοι. Πεθαίνουν οι ανίσχυροι, πεθαίνουν καί οι ισχυροί. Πεθαίνουν καί οι ισχυρότεροι από τους ισχυρούς, οι άγιοι. Πέθανε καί η Παναγία. Πέθανε καί ο ίδιος ο Θεός, όταν έγινε άνθρωπος καί σήκωσε επάνω του τις αμαρτίες μας. Πέθανε ο Θεός ως άνθρωπος. Όσοι είνε ζωντανοί κατά τη στιγμή της δευτέρας του Κυρίου παρουσία, μόνον αυτοί δεν θα πεθάνουν (Α΄ Κορ. ιε’ 51).
Είμεθα συνήθως προσκολλημένοι σ΄ αυτή τη ζωή, αλλά δεν είμεθα προωρισμένοι γι΄ limαυτή τη ζωή. Αυτή η ζωή είνε στάδιο δοκιμασίας και αγώνος. Όλα τα ποτάμια σπεύδουν πρός τη θάλασσα και όλες οι ψυχές πρός την αιωνιότητα. Διότι οι ψυχές είνε αθάνατες. Καί τα σώματα, τα οποία πεθαίνουν καί κατέρχονται στόν τάφο, θ΄ αναστηθούν καί θα μετάσχουν καί αυτά της αιωνίου ζωής. Γι΄ αυτό πέθανε και αναστήθηκε ο Κύριος. Αυτή είνε η πίστι μας, μία πίστι, η οποία στηρίζεται σε θαύματα.
panagΒαθύτατα λυπούμεθα για τήν εκδημία δύο εκλεκτών αδελφών της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Ο Σταυρός», ο ένας ιερομόναχος, ο π. Σάββας Πετρόπουλος, πρό μηνών εξεδήμησε για την αιωνιότητα, ο άλλος λαϊκός, ο αείμνηστος Παναγής Γιαννάκης μετανάστευσε και αυτός ομοίως για την αιωνιότητα στις 3 Απριλίου 2014.
Εξεδήμησε από το σώμα και ενεδήμησε πρός τον Κύριο (Β΄ Κορ. ε΄ 8) ο προσφιλέστατος πνευματικός αδελφός μας, ο Παναγής Γιαννάκης, και μαζί με τους πνευματικούς αδελφούς του τον θρήνησαν και όλοι οι κατά σάρκα συγγενείς του, καί αυτοί κατά το πλείστον πρόσωπα πνευματικά, άνθρωποι της Εκκλησίας. Έφυγε απ΄ αυτόν τον κόσμο σε ηλικία 61 ετών, σχετικώς νέος, αλλ΄αφού μέ τη ζωή του «επλήρωσε χρόνους μακρούς» (Σοφ. Σολ. Δ΄13).
kefaystrΟ αείμνηστος Παναγής γεννήθηκε στην Αγία Ειρήνη Κεφαλληνίας και εργάσθηκε για μερικό χρόνο στην Αυστραλία. Αλλ΄ ελκύσθηκε από τα αγωνιστικά κηρύγματα των θεολόγων της Ιεραποστολικής Αδελφότητας «Ο Σταυρός» στην Αυστραλία και ήλθε στην Ελλάδα, για να ενταχθή στην Αδελφότητα και να δουλέψη γι΄ αυτή επί τριάντα σχεδόν έτη με όλη την προθυμία, ημέρα, ακόμη και νύκτα. Η εργασία του υπήρξε αθόρυβη και μεγάλη και ο χαρακτήρας του πολύ ταπεινός. Δεν γνωρίζουμε να ήλθε ποτέ σε σύγκρουσι με άλλον αδελφό.
PanaAygΟ αείμνηστος μητροπολίτης Φλωρίνης, ο π. Αυγουστίνος, είπε για τον Παναγή ότι, «μας έστειλε ο Θεός μεγάλη ευλογία στην Αδελφότητα».
Ευχόμεθα ολοψύχως ο Θεός να τον αναπαύη μετά δικαίων εν κόλποις Αβραάμ και να έχουμε την ευχή του και την προσευχή του.
Αδελφέ Παναγή, καλήν αντάμωσι να έχωμε στην απέραντη αιωνιότητα! Αμήν.

 Από το μηνιαίο ορθόδοξο αγωνιστικό περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, τεύχος Μαΐου 2014.

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: