ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

Η εξομολόγηση των αμαρτιών σε ορθόδοξο ιερέα είναι ηρωισμός

Παραθέτουμε πολύ μικρό απόσπασμα απο την ερμηνευτική ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου με θέμα «Λάβετε αγία εξουσία»  (26-5-2002), για τον ηρωισμό της εξομολόγησης των αμαρτιών μας σε ιερέα.

Η εξομολόγηση των αμαρτιών σε ορθόδοξο ιερέα είναι ηρωισμός

Βιβλιοπαρουσίαση«Εαν ομολογώμεν τας αμαρτίας», λέγει ο απόστολος Ιωάννης στην πρώτη του Καθολική Επιστολή, «πιστός εστί και δίκαιος ίνα αφή τας αμαρτίας και καθαρίσει ημάς από πάσης αδικίας». Εάν ομολογούμε τις αμαρτίες Το Ευαγγέλιο του Πάσχα, κείμενο και μετάφραση από τον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο μας, απαιτείται ομολογία των αμαρτιών, εάν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, είναι «πιστός και δίκαιος»,  -εδώ «πιστός» σημαίνει φιλάνθρωπος, και «δίκαιος», συνώνυμο είναι, σπλαγχνικός- είναι Φιλάνθρωπος και σπλαγχνικός ώστε να συγχωρεί τις αμαρτίες μας και να μας καθαρίζει από κάθε «αδικία» που σημαίνει από κάθε κακό, από κάθε αμαρτία.
exomologis iΗ ομολογία είναι ηρωισμός. Το να ομολογεί κανείς τις αμαρτίες του μπροστά σ΄ ένα συνάνθρωπο που είναι αντιπρόσωπος του Χριστού είναι ηρωισμός, γιατί η ομολογία της αμαρτίας συνοδεύεται από ντροπή. Να πεις έκανα αυτό το αίσχος, εκείνο το αίσχος, αυτό το έγκλημα, εκείνο το δαιμονες περ2έγκλημα; Ω! Έρχεται ντροπή και λέει «Μη το λες, μη το λες!». Ο διάβολος βάζει τον άνθρωπον να αμαρτάνει αδιάντροπα και αφού αμαρτήσει αφήνει την αδιαντροπιά και του βάζει ντροπή μεγάλη «Μη το πεις θα εξευτελισθείς!».

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Ορθόδοξης Ιεραποστολικής και Αγωνιστικής Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου
Ζωοδόχου Πηγής 44, Αθήνα

Δείτε και Πως ο διάβολος απατά και απελπίζει τους ανθρώπους, πατώντας ΕΔΩ

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: